Ανάπλαση Παλαιολόγου | Ανακοίνωση δήμου Σπάρτης για το έργο

«H Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών» | Ποια η θέση του δήμου για τις δήθεν αστοχίες στη μελέτη και την κατασκευή

Επειδή υπάρχει μία έντονη φημολογία στο διαδίκτυο για δήθεν αστοχίες στη μελέτη και στην κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης», γνωστοποιούμε τα εξής:

Α. Σχετικά με το πλάτος κατασκευής της οδού Παλαιολόγου:

Το κεντρικό τμήμα της οδού που προορίζεται για κυκλοφορία αυτοκινήτων έχει κατασκευαστεί με πλάτος 7,00μ, όπως ακριβώς προβλέπεται στην εγκεκριμένη από τους αρμόδιους φορείς Μελέτη και φυσικά είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Β. Σχετικά με το πράσινο και τον δροσισμό (βιοκλιματικά χαρακτηριστικά):

Το μέχρι πρόσφατα πράσινο της περιοχής ανάπλασης αποτελείτο από ήδη νεκρούς επτά (7) φοίνικες, γκαζόν συνολικής επιφάνειας περίπου 250 m2 και μερικούς θάμνους.

Σε αντικατάσταση αυτών προβλέπονται:

Περίπου 1.300m2 (πρακτικά το ¼ της επιφάνειας) θα καλύπτεται από συνδυασμό φυσικού χώματος, φυτεύσεων και διάτρητων κυβόλιθων με ενδιάμεσο γκαζόν. Θα φυτευτούν 44 πλατάνια, 10 νερατζιές, 824 μεγάλοι θάμνοι, 5.810 μικροί θάμνοι και 136 αναρριχώμενα φυτά.

Γ. Ο δροσισμός θα ενισχυθεί με ένα μεγάλο σιντριβάνι στο κέντρο, 32 χαμηλούς πίδακες κατά μήκος της οδού και 350 μ ρηχό αυλάκι με τρεχούμενο, ανακυκλούμενο νερό.

Με την ευκαιρία αποστέλλουμε φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, οι οποίες μπορούν να δώσουν μια γενική αίσθηση της τελικής εικόνας αλλά δεν πρέπει να θεωρούνται απόλυτα ακριβείς.

Δ. Τέλος, δηλώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών, η οποία παρουσιάζει τεράστια υστέρηση από το χρονοδιάγραμμα, για λόγους πέρα από τον έλεγχο των Τεχνικών Υπηρεσιών. Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ενεργώντας εντός του αυστηρού πλαισίου του νόμου περί Δημοσίων Έργων και των πρόσθετων περιορισμών που ισχύουν για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή εξέλιξη του έργου.

Εκ του Δήμου.