Ανακοίνωση για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

Βερούτης: Τι θα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα

Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/82 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης, ως έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής. Η παραπάνω μάχη συνιστά σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελώντας, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, σταθερό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 εορτάζεται φέτος σε ολόκληρη τη χώρα η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και της μάχης του Γοργοποτάμου.

Με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι ο φετινός εορτασμός ο οποίος θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 , στην πόλη της Σπάρτης περιλαμβάνει:

1. Γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου 2021.

2. Δοξολογία-Τέλεση Μνημοσύνου στον Μητροπολιτικό Ναό και εκφώνηση ομιλίας.

3. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των 118 και κατάθεση στεφάνων.

4. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ν. ΒΕΡΟΥΤΗΣ