Αναιμική και άστοχη κινητοποίηση λακώνων για το ζήτημα της Μακεδονίας: Άρθρο του Χρηστάκη Ιωάννη

Απέτυχε παταγωδώς η χθεσινή κινητοποίηση για το Μακεδονικό ζήτημα που οργανώθηκε από κάποιους “υπερπατριώτες”,στη Σπάρτη.
Είμαστε 100.000 άνθρωποι σε αυτό το νομό και οι 99.200 προτιμήσαμε να σιγήσουμε ,να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να σεβαστούμε τους χειρισμούς της κυβέρνησης που πασχίζει να διορθώσει -έστω κάτι-από τα ολέθρια σφάλματα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν οδηγήσει τα πράγματα στο άθλιο αποτέλεσμα,όλη η υφήλιος να αποκαλεί το σλαβικό αυτό κρατίδιο σκέτο Μακεδονία!!!
Άλλωστε οι μεγάλες διαδηλώσεις των Σκοπιανών ενάντια στη συμφωνία πρέπει να μας προβληματίσουν.Γιατί αυτοί να νιώθουν αδικημένοι από τη συμφωνία των Πρεσπών…..

Ψυχραιμία,νηφαλιότητα,εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και στα διεθνή όργανα διευθέτησης τέτοιων κρίσεων.

Ο τόπος δεν αντέχει άλλους διχασμούς.Το 99% των Λακώνων που δε συμμετείχε και Ιστορία γνωρίζει και από πατριωτικό φρόνημα διακατέχεται.

Να είστε σίγουροι,φίλοι,που συμμετείχατε ότι και εμείς πονάμε τούτον τον τόπο και δε θα επιτρέψουμε άλλους λεονταρισμούς χωρίς νόημα,ανόητους ή καθοδηγούμενους εξτρεμισμούς και φασιστικά παραληρήματα.

Υστερόγραφο:Ανάμεσα στους 800-900 διαδηλωτές ξεχώρισα συμπαθείς μορφές φίλων,συγχωριανών,συναδέλφων που κινήθηκαν από αυθορμητισμό και φιλοπατρία,σίγουρα.Όμως,εξακολουθώ να χαρακτηρίζω την πράξη τους ως μια “εν θερμώ” απόφαση.

Χρηστάκης Ιωάννης
Φιλόλογος