Αναγκαίος ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Ανακοίνωση ΟΕΕΣΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 12 & 13 Μαρτίου 2022 στον Πύργο Ηλείας, συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, για την αναγκαιότητα υλοποίησης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τοπικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Βουλευτής ΝΔ Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσιος Καλαματιανός, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Τουρισμού – Αγροτικής Οδοποιίας Πύργου Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ Βασίλειος Σεϊντής, το Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας Εκάβη Σαλπέα, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γεώργιος Μαραγκός καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νικόλαος Σιαψάλης καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κατακόλου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Βασιλική Καλαμπόκα καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης το Δ.Σ. εξέδωσε το παρόν ψήφισμα:

Η αναγκαιότητα συνέχισης του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, που είναι προ των πυλών της κατασκευής, μέχρι και την Τσακώνα πρέπει άμεσα να μπει σε προτεραιότητα. Πρέπει να βρεθούν κονδύλια μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να καταστεί εφικτή αυτή η κατασκευή που θα ολοκληρώσει τον Δυτικό Οδικό Άξονα της χώρας μας και θα αποτελέσει τη νότια απόληξη της Αδριατικής Οδού.

Ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα είναι κυρίαρχης σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η κατασκευή του θα αποτελέσει έργο πνοής για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και θα προσδώσει μεγάλα αναπτυξιακά οφέλη στις ταχέως αναπτυσσόμενες τουριστικά εκεί περιοχές. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η κατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα θα προσδώσει και αυξημένη οδική ασφάλεια σε όλο το μήκος του οδικού δακτυλίου της Πελοποννήσου.

Για τους λόγους αυτούς:

Καλούμε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.ΕΣ.Π.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βαγενάς Αντώνιος Καλοθέου