Αναφορά Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού για το Κάστρο Γερακίου

Αναγκαίες οι εργασίες συντήρησης

Τη Δευτέρα 11ης Σεπτεμβρίου 2023 (11-9-2023) ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Δ. Κρητικός κατέθεσε Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Γ. Μενδώνη, με Θέμα την Επιστολή της Κοινότητας Γερακίου του Δήμου Ευρώτα προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, σχετικά με τα προβλήματα φύλαξης και λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου Κάστρου Γερακίου.

Ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός κατέθεσε την ανωτέρω Αναφορά μετά την κοινοποίηση σε αυτόν της υπ’Αριθμόν Πρωτοκόλλου 4/11-9-2023 Επιστολής της Κοινότητας Γερακίου της Δημοτικής Ενότητας Γερονθρών του Δήμου Ευρώτα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφερείας Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με Θέμα τα προβλήματα φύλαξης και λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου Κάστρου Γερακίου, καθώς και των βυζαντινών εκκλησιών εντός του οικισμού.

Η φύλαξη και λειτουργία των Αρχαιολογικών Χώρων του Γερακίου δυσλειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια. Στο Γεράκι, πέρα από το Κάστρο, που αποτελεί σημαντικό τοπόσημο, υπάρχουν αξιόλογες βυζαντινές εκκλησίες, με πλούσια ιστορία και πολιτιστικό υλικό. Υπάρχει ανάγκη τόσο για συντήρηση των μνημείων, όσο και για προσωπικό που θα καθιστά προσβάσιμους τους χώρους. Ο κος. Κρητικός ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτό το σημαντικό αίτημα, και πλέον αναμένεται η Απάντηση της αρμοδίου Υπουργού.

Εκ του Πολιτικού Γραφείου