«Αναδεικνύουμε το ζήτημα της αρχαιολογικής ζώνης στο Βαλτάκι»

Παρέμβαση Νεοκλή Κρητικού

Ένα σημαντικό θέμα που αφορά συμπολίτες μας ιδιοκτήτες της περιοχής του Βαλτακίου είχε την ευκαιρία να ακούσει ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός.

Στη χθεσινή τηλεσυνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ.Δήμος Βέρδος και εννέα συμπολίτες μας ιδιοκτήτες της περιοχής παρουσιάστηκε αναλυτικά το ιδιοκτησιακό πρόβλημα, το ιστορικό της απόφασης και η πρόσπαθεια των ιδιοκτητών να συλλέξουν στοιχεία για να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ.Κρητικός ανέφερε στην τηλεσυνάντηση: «Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να αισθάνεται ότι έχει το Κράτος απέναντί του και όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν την αξιοποίηση της περιουσίας τους.»

Επίσης σχετικά με την διαδικασία που πρόκειται από εδώ και πέρα να ακολουθήσει ο κ.Κρητικός επεσήμανε: «Ξεκινάμε όλοι μαζί για να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία επαναχαρακτηρισμού της περιοχής και να γίνει εκ νέου αξιολόγηση βάσει περισσοτέρων στοιχείων και με δεδομένο το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να μπορεί να αξιοποιεί την περιουσία του. Το δίκαιο πηγάζει από το Σύνταγμα και πρέπει να το υπηρετούμε».

Τέλος ο κ.Κρητικός υποσχέθηκε την έναρξη της διαδικασίας άμεσα, κάτι το οποίο και έγινε σήμερα με την αποστολή Αναφοράς στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Βουλής,

ενώ προετοιμάζει σε συνεργασία με τους ενδιαφερομένους συμπολίτες μας εισηγητικό σημείωμα, το οποίο και θα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα.