Παράδειγμα προς μίμηση οι αμπελώνες της Πελοποννήσου για όλη τη χώρα

Μία επαφή του κοινού με τα κρασιά που παράγει η Νεμέα, η Μονεμβασιά ή ο Πύργος, όπως αυτή γίνεται στο καθιερωμένο πλέον Peloponnese Wine Festival που διοργανώνουν τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου δείχνει ότι

Ο πελοποννησιακός αμπελώνας εξελίσσεται διαρκώς, μια διαδικασία που οφείλεται στην εξωστρέφεια και την επαφή με τον διεθνή ανταγωνισμό.

Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου το αθηναϊκό οινοφιλο κοινό δοκίμασε τα φρέσκα κρασιά αλλά και παλιές ετικέτες οινοποιείων μελών της ΕΟΑΠ, στο Μουσείο Αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

“Ευδαιμονία! ” σχολίασε ο Γιώργος Σκούρας, από το οινοποιείο Σκούρας στο agronews.gr αναφερόμενος στην εκδήλωση. Ο κ. Σκούρας, ο οποίος διανύει την τρίτη του θητεία ως επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου φάνηκε να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο μέλλον του πελλοπονησιακού αμπελώνα. “Ευδαιμονία να βλέπεις τόσα νέα οινοποιεία τόσες νέες προσπάθειες από παλιούς και νέους. Μπροστά μας έχουμε το Ελ Ντοραντο του ελληνικού κρασιού. Οι προοπτικές είναι μεγάλες, αφού όσο καλύτερη δουλειά γίνεται τόσο καλύτερο είναι και το αποτέλεσμα. τα πράγματα. Όσο περισσότεροι οι οποίοι είμαστε τόσο καλύτερα. Το 85% της γης μας είναι ορεινοί αμπελώνες που αντιστέκονται στην κλιματική αλλαγή. Θα δούμε τρομερά πράγματα στο μέλλον. Αυτό είναι το απόλυτο παράδειγμα του στησίματος της αγροτικής δυναμικής της Ελλάδας, επιχειρήσεις που επιχειρούν στον τομέα τους, μεταποιούν και βγάζουν προστιθέμενη αξία, αυτό είναι το μοντέλο της Ελλάδας που θέλουμε. Πρέπει να ξυπνήσουν και οι αλλοι, να κάνουν αυτό που κάνουν οι οινοποιοί” ανέφερε χαρακτηριστικά.

agronews