Άμεσος εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων

Πλέον μέσα από το gov.gr διαπιστώνεται άμεσα και εύκολα εάν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο

Ένα βήμα πιο κοντά στον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση και την εξέλιξη του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας. Πλέον μέσα από το gov.gr διαπιστώνεται άμεσα και εύκολα εάν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο, είναι σε κίνηση ή βρίσκεται σε ακινησία.

Συνεπώς ο καθένας χωρίς κωδικούς taxis ΑΦΜ ή κάποιο άλλο προσωπικό στοιχείο μπορεί να ελέγξει την κατάσταση ενός οχήματος για το οποίο ενδιαφέρεται.

Μέσα από το gov.gr (https://dilosi.services.gov.gr/templates/VEHICLE-INSURANCE/create) o κάθε πολίτης καθώς και οι αρμόδιες αρχές μπορούν να ενημερωθούν βάζοντας μόνο τα στοιχεία της πινακίδας. ο σύστημα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών καθώς δεν εμφανίζει ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη αλλά μόνο τη μάρκα του οχήματος, το χρώμα, αν είναι ασφαλισμένο (χωρίς αναναφέρεται σε ποια ασφαλιστική εταιρεία) και την πινακίδα. Η εξέλιξη προήλθε μέσα από τη νέα εφαρμογή MyAuto που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΠΗΓΗ