Ανακοίνωση του Τμήματος Α.με.Α του ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την κλιμάκωση φαινομένων βίας, καταστολής και αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων». Νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας με τον εξευτελισμό και την κακοποιήσει ανάπηρης γυναίκας έρχεται να προστεθεί στα πρόσφατα. Το περιστατικό που έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2019 και το οποίο βγήκε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο της εφημερίδας Documento, δείχνει αστυνομικούς να βρέχουν με το λάστιχο της βρύσης μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Τη νέα απαράδεκτη αστυνομική βία επιβεβαίωσε ετεροχρονισμένα μετά από δυο μήνες και η ΕΛΛΑΣ.

Το άσπρο μαύρο επιχειρεί να κάνει το υπ. ΠΡΟ.ΠΟ, αλλά και πολλά κυβερνητικά στελέχη, τα ντοκουμέντα όμως από μαρτυρίες, καταγγελίες και από περιφερόμενα βίντεο δεν αφήνουν τον παραμικρό ενδοιασμό για τις απροκάλυπτα βίαιες αυταρχικές αστυνομικές μεθόδους. Όπως έλεγε και ο Αβραάμ Λίνκολν «Μπορείς να κοροϊδέψεις όλο τον κόσμο κάποιες φορές, μπορείς να κοροϊδέψεις κάποιον κόσμο όλες τις φορές, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλον τον κόσμο όλες τις φορές».

Το τμήμα Α.με.Α του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον εξευτελισμό και την κακοποίηση μιας ανάπηρης γυναίκας, αλλά και κάθε φαινομένου βίας, καταστολής και αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων. Καλεί τις οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος και όλους τους ανάπηρους να καταδικάσουν τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες, να αντισταθούν και να αγωνιστούν για το δικαίωμα των αναπήρων στην ισότητα και την αξιοπρέπεια.