Αλήθεια μήπως μπερδεύετε το στόχο …

Ανακοίνωση Παναγιώτη Κουμουνδούρου

Καλημέρα Σύντροφοι.

Είναι καιρός πλέον, ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική στιγμή, να ξεκαθαρίσετε ανοιχτά στο λαό μας ποιος είναι ο στόχος σας. Ποιος μετά τις εκλογές πρέπει να είναι ο ηττημένος.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχετε επιλέξει δύο στόχους.

Προσπαθείτε, μάταια βέβαια, να πείσετε ότι στόχος σας είναι να ανατρέψετε το καπιταλιστικό σύστημα, με την τακτική σας όμως δεν πυροβολείτε τον κύριο εκφραστή της πιο ακραίας καπιταλιστικής πολιτικής έκφρασης, τον νεοφιλελευθερισμό και τη σύγχρονη νεοδεξιά και την ακροδεξιά.

Είστε μόνιμα απασχολημένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από ό,τι φαίνεται είναι για σας ο πρωτεύων πολιτικός στόχος.

Αυτό πραγματικά σάς οδηγεί να μπερδεύετε τον πραγματικό στόχο και να πυροβολείτε τα πόδια σας.

Το ερώτημα είναι υπαρκτό και περιμένει απάντηση. Θέλετε το συντομότερο να ανατραπεί η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που την ασκεί το πιο επιθετικό τμήμα του ολιγαρχικού κεφαλαίου και να ηττηθεί η πολιτική του έκφραση, η ΝΔ ή δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες και ο λαός δεν έχει συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές του για να συμμετέχει στην επαναστατική ανατροπή του; Αυτό σήμερα και στο κοντινό μέλλον δεν είναι ορατό.

Αποφεύγετε συστηματικά να πυροβολείτε τον πραγματικό στόχο, τον εκφραστή αυτής της πολιτικής.

Δεν θα σας απαντήσω με αυτό που πιθανά να περιμένατε, με την έκφραση του Λένιν «θα συμμαχήσω ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχουμε το σκοπό μας». Άλλο είπε ο Λένιν στο πέμπτο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος της Ρωσίας το 1907.

«Βλέπω τις ίδιες μάταιες οπορτουνιστικές προσπάθειες στις διαπραγματεύσεις με τους Εθνικοδημοκράτες. Η αναφορά στον Μπέμπελ ως υπεράσπιση αυτών είναι πολύ αδύναμη.

Ο Μπέμπελ λένε, δήλωσε: «Αν ο σκοπός το απαιτεί, θα κάνουμε συμφωνίες και με τη γιαγιά του διαβόλου». Δίκιο είχε ο Μπέμπελ, σύντροφοι: αν ο σκοπός το απαιτεί, τότε, ναι, μπορείτε να έχετε συμφωνίες ακόμα και με τη γιαγιά του διαβόλου. Αλλά ποιον άραγε σκοπό εξυπηρετούσαν οι συμφωνίες σας με τους Εθνικοδημοκράτες;

Κανέναν απολύτως. Τα πλεονεκτήματα τέτοιων σχέσεων είναι ανύπαρκτα. Μου φαίνεται λοιπόν πως αυτό που είπε ο Μπέμπελ ήταν σωστό, αλλά εσείς τον καταλάβατε λάθος».

(Ο Αύγουστος Μπέμπελ, γεννήθηκε το 1840, ήταν μαζί με τον Βίλχελμ Λίμπκνεχτ βασικός συνιδρυτής και ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Γερμανικού Κόμματος, του πρώτου μαζικού εργατικού κόμματος της παγκόσμιας ιστορίας.)

Απλά το δικό σας σχόλιο στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι μπορείτε να συμμαχήσετε και με τον «διάβολο», αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην είναι πρώτο κόμμα στην ερχόμενες εκλογές.

Πολλά χρόνια πριν βέβαια ο Μάρξ –που μάλλον τον έχετε στα αζήτητα- σε μια επιστολή του που δημοσιεύεται στην New York Tribune απευθυνόμενος στον Ούγγρο επαναστάτη Λάγιος Κόσουτ, που τότε βρισκόταν εξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες, απευθύνει την εξής προειδοποίηση: «Στην πολιτική μπορεί κανείς να συμμαχήσει, για ένα δεδομένο σκοπό, με τον διάβολο τον ίδιο -αλλά πρέπει να είναι σίγουρος ότι ξεγελάει τον διάβολο αντί να τον ξεγελάει ο διάβολος».

Αυτό πρέπει να το πιστώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ στη σύντομη κυβερνητική του θητεία με τους ΑΝΕΛ.

Φέρτε όμως και στο μυαλό σας πάλι τα συνθηματάκια στις πορείες κατά τις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και κάτι τελευταίο. Τα πολιτικά συμπεράσματα στην μαρξιστική διαλεκτική είναι αποτέλεσμα της ιστορικής εξέλιξης και όχι αυθαιρέτων υποθέσεων εργασίας.

«Στο «προοδευτικό μέτωπο» για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωράνε όλοι… ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη!» Από το σχόλιο σας στο notospress.

Είναι άραγε σενάριο φαντασίας ή επιθυμία πολιτικού αμοραλισμού; Τέτοιο μέτωπο που διακαώς αναμένετε δεν θα υπάρξει με ή χωρίς Μητσοτάκη.

Αλλά ξεχνάτε την κυβέρνηση με την δεξιά του Μητσοτάκη και το ΚΚΕ το 1989 που δεν είναι φανταστικό σενάριο ούτε υπόθεση εργασίας ή μήπως το καταλαβαίνουμε λάθος;;;

Η πραγματικότητα όμως είναι μάρτυρας τρανός, τεσσεράμισι χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχατε μια έντονη ακτιβιστική συμπεριφορά με αιχμή του δόρατος το πάλαι ποτέ ΠΑΜΕ. Καταλάβατε το γραφείο της Αχτσιόγλου χωρίς να σας πειραχθεί μια τρίχα. Προκλήσεις, συγκρούσεις και προπηλακισμοί στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πολλά άλλα ακλουθώντας στην ουρά το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Τέσσερα χρόνια ΝΔ δεν γνωρίζατε που είναι το γραφείο του Χατζηδάκη; ή αργούσε ο ήλιος να βγει; Μόνο ανακοινωσούλες και μοναχικές ασκήσεις καταμέτρησης δυνάμεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει στόχο να ανακόψει τη βαρβαρότητα της σημερινής πολιτικής, ανοίγοντας ρωγμές στον πολιτικό εκφραστή της, τη νεοσυντηρητική Δεξιά, για να πάρει ανάσα ο λαός, με δικαιοσύνη παντού.

Σε αυτή την προσπάθεια χωράνε όλοι οι δημοκράτες και προοδευτικοί και πρωτίστως οι αριστεροί, αλλά κυρίως βέβαια, με την συμμετοχή των κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτών που θέλουν να αλλάξει η ζωή τους.

Γι’ αυτό, όπως λέει ο σύντροφος Κάρολος, «για να αλλάξουμε την ζωή μας πρέπει να ζούμε μέσα στην ζωή των άλλων». Αυτό λοιπόν κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως αφήστε το μονομέτωπο στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αυτή η τακτική δεν μπορεί να κάνει το ΚΚΕ δυνατό.

Το ΚΚΕ και η Αριστερά έγινε δυνατή όταν συνεργάστηκε με άλλες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού κόντρα στις πιο αντιδραστικές ντόπιες και ξένες δυνάμεις.

Καλή αντάμωση μετά τις εκλογές !!

Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Συντονιστής της ΝΕ Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ