Μεσσηνία: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο αλιευτικό καταφύγιο των Κιτριών

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο αλιευτικό καταφύγιο των Κιτριών της Δυτ. Μάνης, ζημιές που είχαν προκληθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (με την επωνυμία «Ζορμπάς») που είχαν πλήξει την περιοχή στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου του 2018.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ που αφορούσε στην αποκατάσταση βλαβών στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου και στο πλαίσιο των διορθωτικών παρεμβάσεων εκεί τοποθετήθηκαν τεχνητοί και φυσικοί ογκόλιθοι, επισκευάστηκε η ράμπα ανέλκυσης μικρών σκαφών και τσιμεντοστρώθηκε ο μόλος, με στόχο την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του καταφυγίου.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το οτι «αποδίδεται ένα ολοκληρωμένο έργο μικρού προϋπολογισμού αλλά μεγάλης αξίας, που προσφέρει προστασία των αλιευτικών σκαφών, των επαγγελματιών της περιοχής και επιπλέον δίνει επιπλέον τη δυνατότητα εξυπηρέτησης ιδιωτικών σκαφών». Ο κ.Αναστασόπουλος υπογράμμισε ακόμα πως λήφθηκε μέριμνα και κατασκευάστηκε η υποδομή για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο μώλο, ο οποίος θα δρομολογηθεί άμεσα με ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας.

(φωτό: από επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, παρουσία του δημάρχου Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα και του Δ/ντή Τεχνικών Έργων Παναγιώτη Γιαννακέα, κατά την εκτέλεση των έργων τον περασμένο μήνα)