Αλέξης Κούγιας: Δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω ποτέ τον Μητσοτάκη, συγχαρητήρια στον Πολάκη

"Η ψήφιση αυτού του νόμου δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη δημοκρατία"

Στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στον γάμο αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας σε σύνδεσή του με την εκπομπή «Το Πρωινό», με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει ποτέ τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ψηφίστηκε «ένας νόμο που η κοινωνία δεν ήθελε ποτέ να γίνει».

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο γνωστός ποινικολόγος ήρθε σε κόντρα με τον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος επιχειρούσε να του θέσει κάποιες ερωτήσεις, αποκαλώντας τον «κοκοβιό» αλλά και «ανόητο».
Αλέξης Κούγιας για ισότητα στον γάμο: «Η ψήφιση αυτού του νόμου δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη δημοκρατία» -Η «επίθεση» στον Λιάγκα

«Σε αυτή την περίπτωση έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο από τη φυσιολογική εξέλιξη που προηγείται της ψήφισης ενός νόμου. Η ψήφιση ενός νόμου είναι αναγκαιότητα όταν η κοινωνία έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής, ο οποίος πλειοψηφικά πρέπει να γίνει νόμος. Εδώ έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Όλες οι δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν από την ψήφιση του νόμου, και παρά τον αβανταδόρικο τρόπο με τον οποίο όλα τα ΜΜΕ χωρίς καμία υποδομή επιστημονική επιχειρημάτων υποστήριζαν την ψήφιση αυτού του νόμου, αναγκάστηκαν οι βουλευτές, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή της κομματικής πειθαρχίας, να ψηφίσουν έναν νόμο που η κοινωνία δεν ήθελε ποτέ να γίνει», σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Η ψήφιση αυτού του νόμου δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη δημοκρατία. Θα είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό, η πλειοψηφία -που κυριαρχεί στη δημοκρατία- θέλει κάτι διαφορετικό, και όμως η Βουλή, και μάλιστα με αρνητικά φωτεινά παραδείγματα ανθρώπους που αποδείχτηκαν ως οι απόλυτοι υποκριτές στην πολιτικής τους διαδρομή με κορυφαίο τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μόλις τον δω προσωπικά με πολύ έντονο ύφος, το Κουγέικο ύφος όπως συνηθίζουν να λένε, θα του ζητήσω τον λόγο γιατί με παραπλάνησε», τόνισε ο ίδιος.

«Αυτά που είπε ο κ. Κασσελάκης είναι όλα προσβλητικά για τον ελληνικό λαό» συνέχισε ο ίδιος, με τον Γιώργος Λιάγκα να τον ρωτά γιατί το λέει αυτό, και τον ίδιο να του ζητά να τον αφήσει να ολοκληρώσει και να τον ρωτά «Γιατί πρέπει να πετάγεστε σαν τον κοκοβιό;». «Είμαι μικρό ψάρι εγώ, τι να κάνω, εσείς είστε μεγάλο ψάρι», απάντησε ο Γιώργος Λιάγκας, με τον Αλέξη Κούγια να συνεχίζει την τοποθέτησή του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ήρθε αυτός ο άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική οικογένεια να προτρέψει την ελληνική οικογένεια αν τελικώς ένα μέλος της είναι ομοφυλόφιλο, να τον αγκαλιάσει. Ποιος του είπε ότι η ελληνική οικογένεια διαχρονικά, όλους αυτούς τους ομοφυλόφιλους που έχουν κατακτήσεις ξεχωριστές θέσεις στη ζωή μας, δεν τους έχει αγκαλιάσει; Ρώτησε κανείς τον Καπουτζίδη αν τον έχει αγκαλιάσει η οικογένειά του; Τον λάτρευε. Ρώτησε κανείς τον Μπιμπίλα;».

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Λιάγκας επιχείρησε είπε «ο κ. Μπιμπίλας χθες είπε ότι έκλαιγε μικρός», με τον Αλέξη Κούγια να ανταπαντά εμφανώς εκνευρισμένος, και να επιχειρεί να φύγει: «Μην πετάγεσαι! Άντε γεια, καλημέρα παιδιά. Χάρηκα πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ακούστε κάτι, μην με διακόψετε ξανά ποτέ. Σταματήστε να μιλήσω».

«Χθες είπε ότι έκλαιγε μικρός. Δεν καταστρέφω την εκπομπή, κάνω ερωτήσεις. Λέτε ότι δεν απέκλεισε κανένας τον Μπιμπίλα. Ο ίδιος χθες το βράδυ είπε στη Βουλή ότι έκλαιγε μικρός», συνέχισε ο Γιώργος Λιάγκας με τον Αλέξη Κούγια να λέει: «Τι ανόητος άνθρωπος που είσαι. Καλά έκανε. Γιατί με διακόπτεις; Να το κρατήσεις για μετά, είσαι μικρόνους; Τι πετάγεσαι συνέχεια και ουρλιάζεις; Θα φύγω, σας παρακαλώ. Μα, τι κάνεις τώρα; Για ποιον λόγο καταστρέφεις την εκπομπή; Τι νομίζεις ότι κερδίζεις; Εάν έχεις δυνατότητα, κράτησε σημειώσεις, αλλιώς είσαι ακατάλληλος για την εκπομπή σου. Στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας επιβάλλουν να περιμένεις. Δεν κάνουμε διάλογο».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του και λίγο πριν το κλείσιμο της σύνδεσης ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πληρώσει το νομοσχέδιο πολύ ακριβά στις ευρωεκλογές. Εγώ, ξέρετε, έχω αριστερές καταβολές. Το μόνο κόμμα που είχε ξεκάθαρες γραμμές ήταν το ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι τα μπέρδεψαν. Εγώ είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένος από τον κ. Μητσοτάκη. Αν μπορούσα να αφήσω σήμερα τη δουλειά μου, θα έκανα ένα κόμμα, ειλικρινά σας το λέω. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω ποτέ τον κ. Μητσοτάκη. Και όπως επίσης, είμαι εντελώς απογοητευμένος από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Κατεξευτέλισε την εκτίμησή μου για αυτόν. Είναι ντροπή αυτό που έκανε για την ελληνική κοινωνία. Και από την άλλη μεριά, συγχαρητήρια στον Πολάκη, με τον οποίο έχω τεράστιες διαφορές. Μπράβο στον Πολάκη. Ο κ. Πολάκης έχει αδικήσει τον εαυτό του».