Αίτημα παράτασης της απογραφής εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας

Προς τους αρμόδιους υπουργούς

Στα πλαίσια του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, το οποίο αναφέρεται στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, ,στην ψηφιακή κάρτα εργασίας όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2022 να δηλώσουν για κάθε εργαζόμενό τους όλα τα στοιχεία της εργασιακής σχέσης, ήτοι το χρόνο εργασίας και το ωράριο απασχόλησης είτε αυτό είναι σταθερό εβδομαδιαίο είτε μεταβαλλόμενο κάθε ημέρα.

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, εάν όχι αδύνατον, μιας και κάθε επιχειρηματικός κλάδος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες- και ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις και ενστάσεις εισπράττουμε και από τον επιχειρηματικό κόσμο -να λάβει χώρα στο εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα των 30 μόλις ημερών.

Κρίνουμε λοιπόν αναγκαία και επιτακτική την παράταση της εφαρμογής της απογραφικής διαδικασίας μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2023 με παράλληλη ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου από το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η παραπάνω διαδικασία.

Πελοπόννησος 25/11/2022

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ: 1) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 3) ΈΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 4) ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ