Αίσιο τέλος | Επιχείρηση διάσωσης στον Αλφειό για 60χρονο ψαρά

Του Γιάννη Σπυρούνη

Κινδύνεψε να χαθεί στα ορμητικά νερά του ποταμού και σώθηκε από τους πυροσβέστες. Ένας 60χρονος ψαράς από το Φλόκα, έζησε έντονα μια περιπέτεια στο χώρο που σχεδόν καθημερινά ψαρεύει, στα νερά του Αλφειού, στο ύψος του φράγματος. Εκεί βρισκόταν και το πρωί της Τετάρτης, όταν περίπου στις εννέα, η βάρκα του παρασύρθηκε και αναποδογύρισε και ο ίδιος πάλεψε στα ορμητικά νερά για να κρατηθεί στην επιφάνεια. Με αγώνα κατάφερε να ανέβει σε μια από τις νησίδες που σχηματίζουν τα φερτά υλικά στην κοίτη του ποταμού και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Γρήγορα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αρχ. Ολυμπία που κινητοποιήθηκε με τρία οχήματα και δέκα άντρες.

«Η υπηρεσία μας επενέβη για τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός 60χρονου συνάνθρωπου μας που είχε εγκλωβιστεί σε νησίδα μέσα στον ποταμό Αλφειό. Η επιχείρηση της υπηρεσίας μας ολοκληρώθηκε με αίσιο τέλος. Περάσαμε απέναντι τον δέσαμε με σχοινιά και τον μεταφέραμε σε ασφαλές σημείο. Ο 60χρονος είναι καλά στην υγεία του» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης.

Οι πυροσβέστες Γιώργος Βλάχος και Γιώργος Ευθυμίου βούτηξαν στα νερά του ποταμού και έφτασαν κοντά στον ψαρά, τον οποίο μετέφεραν στην όχθη με ασφάλεια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την επιχείρηση διάσωσης… Ο 60χρονος είναι καλά στην υγεία του και έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ επέστρεψε στο σπίτι του.

Να σημειώσουμε πως στο ίδιο σημείο που έλαβε χώρα η επιχείρηση διάσωσης του ψαρά, στο παρελθόν η Π.Υ. Πύργου έχει υλοποιήσει αντίστοιχη άσκηση διάσωσης με επιτυχία.