Αεροδρόμιο Σπάρτης | Οι τελευταίες εξελίξεις, τα επόμενα βήματα

Ένα θυελλώδες Δημοτικό Συμβούλιο, μία συνέντευξη Τύπου και μία συνάντηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου

Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις στους κόλπους του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για το αεροδρόμιο της πόλης, καθώς το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών είναι εκτενές.

Η αρχή έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το εν λόγω ζήτημα, με το Σώμα να απορρίπτει τελικά την εισήγηση του δημάρχου, Πέτρου Δούκα, για την υπεκμίσθωση του αεροδρομίου στο Πυρί, στην Gulf Air Aviation. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω αραβική εταιρεία προτίθεται να μισθώσει τις εγκαταστάσεις για 24 χρόνια, προχωρώντας σε υποδομές 350.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δήμαρχο Σπάρτης, αν δεν προχωρήσει η υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών, ο δήμος καλείται να πληρώνει μηνιαίο ενοίκιο 6.000 ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης

Στον αντίποδα, το κυριότερο επιχείρημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν ότι το ζήτημα θα πρέπει να διαχειριστεί η επόμενη δημοτική αρχή, δεδομένου ότι δεν έχει χαρακτήρα κατεπείγοντος, ενώ άξια αναφοράς είναι η προτροπή του Βαγγέλη Βαλιώτη να ελέγξει ο Μιχάλης Βακαλόπουλος και οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου τη νομιμότητα της σύμβασης. Για την ιστορία, ο νέος δήμαρχος Σπάρτης αναγνώρισε την αξία του έργου και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.   

Η συνέντευξη Τύπου 

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου του δημάρχου Σπάρτης, στην οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, εξηγώντας όλα τα βήματα που έχουν γίνει από τον ίδιο μέχρι σήμερα (συναντήσεις με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και την 120 ΠΕΑ – Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας). Μάλιστα, έκανε λόγο για μία έτοιμη συμφωνία που παραδίδει στην επόμενη δημοτική αρχή, με αυστηρές ρήτρες για την εταιρεία αραβικών συμφερόντων, δίχως να παραλείπει να απαριθμήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν και που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το έργο. Επιπλέον, δήλωσε χαρακτηριστικά «το αεροδρόμιο είναι δώρο στη νέα δημοτική αρχή κι εκείνη το κοιτάζει στα δόντια», αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος.

Η πρόσκληση Δούκα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο νυν δήμαρχος Σπάρτης, το προσεχές Σάββατο, για το μείζον ζήτημα του αεροδρομίου, έχει καλέσει στο γραφείο του τον Αθανάσιο Δαβάκη, τον Νεοκλή Κρητικό, την Νάγια Γρηγοράκου, τον Μιχάλη Βακαλόπουλο, τον Σταύρο Αργειτάκο, τον Βαγγέλη Βαλιώτη, τον Αλέξανδρο Βουνάση, την Ντία Τζανετέα, την Αναστασία Κανελλοπούλου, τον Δημήτρη Αρφάνη, τον Θεόδωρο Βερούτη και τον Νίκωνα Τζινιέρη

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις.