ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ: Το όνειρο που έγινε…εφιάλτης (video)

Κυριακή 21 Απριλίου 2019, ημέρα ντροπής για την “Μπάρτσα”. Μια ημέρα που γράφεται με μαύρα γράμματα στην ιστορία αυτής της ομάδας που όλα αυτά τα χρόνια έκανε ποδοσφαιριστές και φιλάθλους ακόμα και να δακρύσουν για την κυανέρυθρη φανέλα…

Στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League, η ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ αντιμετώπιζε τον Απόλλων Πόντου. Το ματς δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς η Λακωνική ομάδα από τους παίχτες έως τους παράγοντες απλά δεν παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Μια ομάδα ανθρώπων τελικά “κατάφεραν” μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταστρέψουν και να ρεζιλέψουν το σύλλογο.  Η οργή μεγάλη, τα ερωτήματα πολλά και ίσως δεν απαντηθούν ποτέ. Σίγουρα όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν για τα λάθη τους, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη διάλυση της ΠΑΕ.

Ώρα 16:10 – Ώρα αγώνα | Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε ένα εντελώς άδειο γήπεδο…Κάποτε παιζότανε μπαλίτσα!

Ανάκληση δελτίων από την ΕΠΟ, προς αποβολή από τη Football League η Σπάρτη.

Η ΕΠΟ ανακάλεσε τα δελτία όλων των χειμερινών μεταγραφών της Σπάρτης, μια κίνηση με την οποία την αποβάλλει ουσιαστικά από το πρωτάθλημα αφού οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές δεν επαρκούν για να κατέβει σε αγώνα.

Με πολλά προβλήματα η Σπάρτη έφτασε μέχρι την 27η αγωνιστική, με δυο συνεχόμενους αγώνες να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές και στη Κέρκυρα να μην συμπληρώνει τους εννέα και ο αγώνας να μην ξεκινά.

Εξαιτίας της μη αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων της ομάδας η ΕΠΟ προχώρησε στην ανάκληση όλων των δελτίων που εκδόθηκαν για τη Σπάρτη στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών.

Τα δελτία που ανακαλούνται, είναι αυτά των Γκαλβάο, Τιράρ, Ρόμο, Τουρέ, Τσίμαν, Αγγελόπουλου, Αρώνη, Βαλμά, Δαδάκου, Λώλου, Σφέτσου και Ζίμα.

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η ομάδα δεν θα μπορέσει να παρατάξει το λιγότερο 9 ποδοσφαιριστές στους αγώνες με Απόλλων Πόντου και Αιγινιακό.

Αν συμβεί αυτό το καταδικαστικό σενάριο τότε η ομάδα θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές.

Στην ουσία μια ομάδα που αποχωρεί από πρωτάθλημα σβήνει από το χάρτη …

Ειδικότερα, αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως, όχι μία, αλλά δυο κατηγορίες κάτω!

Στο νέο πρωτάθλημα που θα μετάσχει, εξάλλου, θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς!

Παράλληλα, στους μετόχους (αλλά και στους συγγενείς τους!) της ΠΑΕ που θα αποχωρήσει, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

«1.α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i)με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,
ii)με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει,
iii)με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2.Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».