Αδιανόητο να μην λειτουργεί Εμβολιαστικό Κέντρο στο Δήμο Ερμιονίδας

Επιστολή δημάρχου προς τον πρωθυπουργό

Την εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού σύμφωνα με τον οποίο θα λειτουργούσε εμβολιαστικό κέντρο για την covid-19 στο Κρανίδι ζητεί ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως σημειώνει ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αυτό που τώρα συμβαίνει είναι είτε να υποχρεώνονται οι άνω των 80 χρόνων κάτοικοι του δήμου να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο ή το Αργος, είτε εναλλακτικά να πρέπει να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στις Σπέτσες για να εμβολιαστούν στο εκεί περιφερειακό ιατρείο.

“Ορθά λειτούργησε Εμβολιαστικό Κέντρο στον Δήμο Σπετσών των 4.000 μόνιμων κατοίκων, αλλά την ίδια στιγμή είναι αδιανόητο να μην λειτουργεί Εμβολιαστικό Κέντρο στον Δήμο Ερμιονίδας των 13.500 μόνιμων κατοίκων και να καλούνται άνθρωποι, είτε να διανύσουν οδικώς 160 χιλιόμετρα δύο φορές, είτε να επιβιβαστούν σε πλοίο και να κάνουν θαλάσσιο ταξίδι προκειμένου να εμβολιαστούν.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, σας παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το συντομότερο το Εμβολιαστικό Κέντρο στον Δήμο Ερμιονίδας” καταλήγει ο δήμαρχος Γ. Γεωργόπουλος.

Την επιστολή, την οποία ο δήμαρχος κοινοποιεί επίσης, στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τους βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, Γιάννη Γκιόλα Ιωάννη και Ανδρέα Πουλά, καθώς και στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.