Η Interreg Med Aristoil στη Sparta Gourmet (ΦΩΤΟ)

Το εταιρικό σχήμα του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Med Aristoil πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Sparta Gourmet στη Σπάρτη Λακωνίας.


Η διοίκηση της εταιρείας στα πλαίσια της συνάντησης εταίρων από την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, την Κύπρο και την Ελλάδα πραγματοποίησε περιήγηση στο ελαιοτριβείο και τους χώρους τυποποίησης και συσκευασίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και βρώσιμης ελιάς. Η εταιρεία προβάλλοντας τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, τις επιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζει αλλά και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια ανάδειξης του Λακωνικού πλούτου που ακούει στο όνομα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και της ελιάς Καλαμών.

Κατά την επίσκεψη του επιστημονικού προσωπικού έγινε ειδική μνεία στην πιο εξελιγμένη αυτή τη στιγμή μέθοδο ελαιοτρίβησης που εφαρμόζει το εργοστάσιο μέσω της τεχνολογίας contherm της Alfa Laval. O μειωμένος χρόνος μάλαξης μαζί με την επίτευξη χαμηλής θερμοκρασίας καθόλη τη άρκεια έκθλιψης σε συνδυασμό με τα ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της Λακωνικής ελιάς οδηγεί σε εξαιρετικά οργανοληπτικά αποτελέσματα με υψηλή συγκέντρωση πολυφαινόλης γεγονός που κατατάσσει τα Λακωνικά ελαιόλαδα στη κορυφή του κόσμου.

Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Μπάρδη Γιάννη μας δήλωσε πως το εργοστάσιο ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα ελαιοκομική περίοδο η οποία κατά τα φαινόμενα κρίνεται αρκετά ικανοποιητική τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.