Παρουσία του Σ.Αραχωβίτη στην εκδήλωση της ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης προς τιμήν των ομογενών

Στην εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ‘ο Άγιος Παντελεήμων’ στη Μαγούλα παρευρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν δεκάδες ομογενειακοί σύλλογοι από όλο τον κόσμο.
Σχεδόν κάθε Λακωνική οικογένεια έχει άμεσους δεσμούς με την ομογένεια καθώς την εποχή της μεγάλης μετανάστευσης όλο και κάποιο ή και περισσότερα μέλη της βρέθηκαν μετανάστες σε κάθε γωνιά της γης. Οι Λάκωνες, ως πνεύματα ανήσυχα και πιεζόμενα από την οικονομική κρίση της μετεμφυλιακής Ελλάδας, αναζήτησαν καλύτερες ημέρες στο εξωτερικό. Πέρασαν δύσκολα χρόνια εργαζόμενοι σκληρά ως μετανάστες, πολλές φορές σε άθλιες συνθήκες. Ωστόσο, κατάφεραν και στάθηκαν στα πόδια τους, βοήθησαν τις οικογένειες τους που έμειναν στην πατρίδα και πολλοί διακρίθηκαν τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά στις δεύτερες πατρίδες τους.
Ένα δεύτερο κύμα Ελλήνων μεταναστών έφυγε με την οικονομική κρίση στην αρχή της δεκαετίας που διανύουμε. Νέα παιδιά, μορφωμένα, ακολούθησαν και αυτά τον δρόμο της ξενιτιάς. Είναι γεγονός ότι στο εξωτερικό υπάρχει μια δεύτερη –πληθυσμιακά- Ελλάδα. Κάθε καλοκαίρι τους περιμένουμε με λαχτάρα για να συνδεθούν ξανά οι οικογένειες στις πατρογονικές εστίες. Κάθε χρόνο περιμένουμε να συζητήσουμε τα νέα της ζωής τους, τις εξελίξεις, τις χαρές και τις λύπες τους και να μοιραστούμε τις δικές μας.
Με αυτές τις σκέψεις, τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή και ευχάριστη διαμονή, γνωρίζοντας ότι τους έχουμε πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας.