ΕΑΣ Λακωνίας | Επιτυχημένη η ημερίδα για το γλοιοσπόριο της ελιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου η ημερίδα που διοργανώθηκε με θέμα το γλοιοσπόριο της ελιάς.
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Το παρόν έδωσαν αναγνωρισμένοι Καθηγητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και εκπρόσωποι από τη φαρμακοβιομηχανία και τη ΓΓΕΤ. Πιο συγκεκριμένα στην ημερίδα μίλησαν ο Κος Επαμεινώνδας Παπλωματάς Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας τέως Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κος Διονύσιος Περδίκης Αναπληρωτής Καθηγητής του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, η Κα Κατερίνα Αχείμαστου Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης της Βayer, ο Κος Πάτροκλος Λινάρδος υπεύθυνος πωλήσεων Νότιας Πελοποννήσου της Βayer και ο Κος Παναγιώτης Χατζηνικολάου Στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κος Σταύρος Αραχωβίτης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου Κος Μανώλης Γιαννούλης.
Στις ομιλίες τους οι εκλεκτοί καλεσμένοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα περεταίρω έρευνας δεδομένου της έλλειψης στοιχείων από τον ελλαδικό χώρο αλλά και της μεγάλης σε έκταση ζημία στους ελαιώνες που μπορεί να προκαλέσει πιθανή προσβολή από το γλοιοσπόριο.
Αναφέρθηκε η βούληση σύναψης προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των Εργαστηρίων Φυτοπαθολογίας – Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΕΑΣ Λακωνίας και ΑΣ με σκοπό την από κοινού υποβολή κατάθεση ερευνητικών προτάσεων που θα αφορούν την αντιμετώπιση του γλοιοσπορίου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κα Τζανετέα για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου της Αντιπεριφερειας Λακωνίας, τους Προέδρους, τα ΔΣ και τα μέλη των Αγροτικών Συνεταιρισμών που μετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή, το ΑΣΕΕ Λακωνία για την ευγενική προσφορά των χυμών και όλες και όλους όσους συμμετείχαν ενεργά με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας.