Απεργιακός πυρετός εκπαιδευτικών και στη Λακωνία | Συνδικαλιστικά ατοπήματα

Ενώ ο εκπαιδευτικός κόσμος δείχνει να συνέρχεται από τη νάρκη της απαξίωσης και από τη μιζέρια της αδράνειας ,αυτές τις μέρες ,με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 11ης και 14ης Ιανουαρίου στην Αθήνα ,συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις αδικίες που υφίστανται οι αναπληρωτές συνάδελφοι μας στον τρόπο διορισμού που σχεδιάζει η κυβέρνηση-κουρελού των κατά φαντασίαν αριστερών, στο νομό μας παρατηρούνται κάποια περίεργα φαινόμενα.

Ενώ οι δάσκαλοι ανταποκρίθηκαν στο γενικό κάλεσμα ανάτασης της εκπαιδευτικής αξιοπρέπειας και με το αγωνιστικό τους φρόνημα διατράνωσαν το αίσθημα συμπαράστασης στους συναδέλφους αναπληρωτές,οι καθηγητές δεν έδειξαν ανάλογα αντανακλαστικά ετοιμότητας και παρέμειναν αμέτοχοι σε θέματα υψίστης σημασίας μιας και είναι τα μεγάλα θύματα της μνημονιακής πανούκλας που θέρισε κάθε εργασιακό τους δικαίωμα και τους κατέστησε δούλους πνευματικής εργασίας 40 χρόνων με θολά συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε υπέργηρες ηλικίες.

Τα παράπονά μου επικεντρώνονται στη στάση υποψηφίων σε διάφορους συνδυασμούς ,στις εκλογές των τελευταίων χρόνων, που τόλμησαν να γυρέψουν την ψήφο μας αλλά δεν έκαναν τον κόπο να απεργήσουν. Αδικαιολόγητη,κατακριτέα και αποπροσανατολιστική συμπεριφορά που πλήττει το κύρος του συνδικαλιστικού κινήματος και αποτελεί κακό πρότυπο για μελλοντικές συμπεριφορές ωχαδερφισμού.Είναι οδυνηρό ένας συνδικαλιστής να μην αναδεικνύεται σε φωτεινό παράδειγμα τοπικού στυλοβάτη της πανελλήνιας προσπάθειας και να φυγομαχεί με προπέτεια κιόλας,τούτες τις ιστορικές στιγμές που οι συνάδελφοί του δίνουν μάχη σώμα με σώμα με τον κρατικό αυταρχισμό και τη νεοφιλελεύθερη μάσκα της αριστείας .

Παρόλα αυτά ,η αισιοδοξία μας γίνεται αφετηρία ΝΙΚΗΣ και συνεχίζουμε δυναμικά με κλειστά σχολεία σε όλη τη Λακωνία,την Πέμπτη 17/1/2019!!!
Κανένας συνάδελφος απεργοσπάστης!!!

Φάρος ζωής και διδασκαλίας μας αξίες όπως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ (=η πολυτέλεια της φτώχειας μας) ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ!!!

*Με χαρά πληροφορούμαι ότι η δροσιά του καθαρού και τίμιου αγώνα των αναπληρωτών έδρασε καταλυτικά στο να παρθεί και από την ΑΔΕΔΥ απόφαση για γενική απεργία στο δημόσιο την Πέμπτη,17/1/2019!!!

Χρηστάκης Ιωαννης
Φιλόλογος