Θετική απόφαση του ΔΣ Σπάρτης για τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης χαιρετίζουν με ενθουσιασμό τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης (6-12-2018) για την μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες Ν. Κόσμου και Λάκκας .

Η απόφαση αυτή έρχεται να εκπληρώσει , με συνέπεια κι ευθύνη , την προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Βαγγέλη Βαλιώτη και να ικανοποιήσει ένα χρόνιο , πάγιο και δίκαιο αίτημα δυο μεγάλων λαϊκών συνοικιών της πόλης .

Η μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες αποτελεί μια καινοτόμο και τολμηρή αυτοδιοικητική πράξη , η οποία θα εξυπηρετήσει τις χιλιάδες κατοίκων των περιοχών αυτών , θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε δυο παραμελημένες και υποβαθμισμένες λαϊκές συνοικίες , θα δώσει τη δυνατότητα στο σύνολο των κατοίκων της πόλης να ψωνίζουν στη Λαϊκή της Τετάρτης χωρίς προβλήματα , με άνεση και χωρίς άγχος, θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης και θα αναπτύξει την εμπορική του κίνηση , βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ , μαζί με άλλες παράλληλες δράσεις , θα συντελέσει στη συνολική ανάπτυξη της πόλης , η οποία , δυστυχώς , λόγω της χρόνιας προσκόλλησής της στα άκρα του συντηρητισμού βρίσκεται (από πλευράς ανάπτυξης) στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά .

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού (όπως και της Λάκκας) αισθάνονται πικρία για την αρνητική ψήφο της μείζονος αντιπολίτευσης και για το «παρών» της Λαϊκής Συσπείρωσης , όπως επίσης για την «πολεμική» των προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και του Συλλόγου Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λακωνίας , επειδή οι κάτοικοι των συνοικιών τόλμησαν να ζητήσουν ισότιμη μεταχείριση και μερίδιο από την πίτα , στην παραγωγή της οποία συντελούν κι εκείνοι .

Ευτυχώς , ζούμε σε μια πολιτεία δημοκρατική , η οποία έχει τις θεσμικές εκείνες διαδικασίες που χρειάζονται για να παίρνονται αποφάσεις , αλλά και για να καταλογίζονται και να επιμερίζονται δίκαια οι ευθύνες , πολιτικές και άλλες .

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ – ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ