Συνταγές για παγωτό και κολοκυθόπιτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για το παγωτό σοκολάτα
750 γρ γάλα πλήρες | 3 κομμάτια σοκολάτα πικρή ή γάλακτος, 300 γρ ή περισσότερη ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλετε | 6 αυγά και 1 ασπράδι | 1 κ γλ γεμάτη κόρν φλάουρ | 6 κ σ ζάχαρη

Πως φτιάχνεται
1. Βράζετε το γάλα με την σοκολάτα και χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το κόρν φλάουρ και συνεχίζετε το κτύπημα.

2. Προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα μέσα στα αυγά και το βάζετε σε σιγανή φωτιά χωρίς να πάρει βράση.

3. Αφού πήξει ελαφρά το κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το αδειάζετε στην παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό σκεύος στη κατάψυξη.

4. Κάθε 2 ώρες για 3 φορές το βγάζετε το χτυπάτε με το σύρμα και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Αυτό θα το βοηθήσει να γίνει πιο αφράτο και να μην δημιουργήσει “κρυσταλλάκια” όταν παγώσει.

Συνταγή για κολοκυθόπιτα
Υλικά
5 αυγά | 1/2 φλ τσ ελαιόλαδο | 3/4 φλ τσ φαρίνα | 1 φλ τσ τυριά διάφορα τριμμένα λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι, εαν τα τυριά είναι αλμυρά | 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ή 3 φρέσκα ψιλοκομμένα | 3 φλ τσ κολοκύθια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε τα αυγά με το λάδι. Προσθέτετε το αλεύρι, το τυρί και το κολοκύθι. Λαδώνετε καλά ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μείγμα.

2. Προθερμαίνετε τον φούρνο και και ψήνετε για 1/2 ώρα στους 160ο αερόθερμου φούρνου. Βγάζετε την πίτα την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε για άλλα 20′.

3. Εαν θέλετε περισσότερο χρώμα την ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10′. Τη σερβίρετε σκέτη ή με συνοδεία ντοματοσαλάτας. Τρώγεται καυτή, χλιαρή ή κρύα… άν περισσέψει.