Πνίγηκε ξανά η Μάνδρα

Μπορεί το Νοέμβριο 24 άνθρωποι να έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Μάνδρα, όπως, όμως, φάνηκε χθες το απόγευμα δεν υπήρξε καμία μέριμνα προκειμένου η περιοχή να μη ζήσει ξανά παρόμοι εφιάλτη με την ισχυρή βροχόπτωση να κάνει τους δρόμους ξανά ποτάμια.

Οι κάτοικοι τις περιοχής έζησαν ώρες αγωνίας, ξέροντας ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και παρακολουθώντας τους χειμάρρους να παρασέρνουν από κάδους απορριμμάτων μέχρι αυτοκίνητα.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια που πλημμύρισαν και αυτοκίνητα που παγιδεύτηκαν στους δρόμους, που μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκονται εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στην Μάνδρα βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.