Γρηγοράκος για ομόφυλα ζευγάρια: “Το κόμμα μας υπερασπίζει τα ανθρώπινα δικαιωματα”

Για την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια

Το κόμμα μας υπερασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα αποφάσισε στη συνεδρίασή της να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή τέκνων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βέβαια, σαν άτομο, είχε ήδη ξεκαθαρίσει τη θέση του από προχτές. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός για εμάς δεν είναι παράγοντας διαχωρισμού των ανθρώπων. Την συγκεκριμένη θέση την έχουμε πάρει εδώ και πολλά χρόνια. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάνω απ’ όλα. Στο πιο πρόσφατο βιβλίο μου, που έχω συγγράψει με τον καθηγητή Θεόδωρο Αυγερινό, αναφέρω ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θεμελιώδη δικαιώματα και δεν είναι αλά καρτ. Δεν μπορεί η Ευρώπη να προχωράει μπροστά και η Ελλάδα να παραμένει πίσω λόγω ψηφοθηρίας. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θέλουν να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά ή όχι. Δεν μπορεί να είμαστε Ευρωπαίοι κατά το δοκούν. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο και πιστεύω ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ανεξάρτητα αν διαφωνούσαν επί συγκεκριμένων άρθρων, έπρεπε να το ψηφίσουν επί της αρχής. Βέβαια, κάποιοι έχουν και το δικαίωμα να διαφωνήσουν. Έτσι συμβαίνει στη Δημοκρατία. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις πολιτικές και προσωπικές του πράξεις.

Για τις διαφωνίες εντός του Κινήματος Αλλαγής

Εμείς κάναμε μια προσπάθεια να φτιάξουμε ένα καινούριο κόμμα, με καινούριες αρχές. Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα που ούτε κρατάει κάποιον παρά τη θέλησή του ούτε διαγράφει κανέναν. Αν κάποιος διαφοροποιείται ή νομίζει ότι ο χώρος μας δεν του ταιριάζει και θέλει να φύγει, αυτό είναι δικό του θέμα. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα αυτόνομο και αυτοτελές κίνημα, που διεκδικεί να δώσει ένα διαφορετικό όραμα στην ελληνική κοινωνία. Επεξεργαζόμαστε συνεχώς τις θέσεις μας, έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και προχωράμε με αποστάσεις και από τη Νέα Δημοκρατία και από τον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την ψήφο του ελληνικού λαού, ώστε να έχουμε λόγο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Αν κάποιοι θέλουν να πάνε στη Νέα Δημοκρατία, μπορούν να πάνε. Αν θέλουν να είμαστε εμείς εκείνοι που θα διαμορφώσουν το επόμενο πολιτικό σκηνικό, ας ψηφίσουν εμάς.

Για το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής για άμεση διεξαγωγή εκλογών

Ζητάμε την άμεση διεξαγωγή εκλογών γιατί κάποιοι θέλουν να δεσμεύσουν τη χώρα, όπως την έχουν δεσμεύσει ήδη για το 2019-2020. Θα πρέπει ο κ. Τσακαλώτος με τον κ. Τσίπρα να μας πουν γι’ αυτό το ολιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο ακούμε αλλά δεν το βλέπουμε. Θέλουμε να μας πει ξεκάθαρα ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει. Το ίδιο απαιτούμε και από τη Νέα Δημοκρατία, που έχει επιλέξει την πολιτική του “ώριμου φρούτου”. Εμείς διαφοροποιούμαστε από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε λόγο.

Για την αλαζονεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την στάση των Ευρωπαίων απέναντι τους

Οι Ευρωπαίοι αγαπάνε πάρα πολύ την Κυβέρνηση αυτή, διότι είναι η μόνη κυβέρνηση που υπογράφει εν λευκώ ό,τι της ζητηθεί. Έχετε ακούσει τι λένε για τον κ. Τσίπρα η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Μακρόν; Ότι είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου. Οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει την επιλογή τους. Ο Τσίπρας τους τα έδωσε όλα. Εμείς τουλάχιστον δώσαμε τη μάχη μας να διασώσουμε ό,τι μπορούσαμε. Αντισταθήκαμε και η χώρα θα έβγαινε από την κρίση. Δυστυχώς όμως, είχαμε τον κ. Τσίπρα με την παρέα του, που με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα “κατορθώματά” του, μας έφερε τέσσερα χρόνια πίσω. Πληρώσαμε 200 δισεκατομμύρια παραπάνω για τα πειράματα που έκανε ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη. Οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι τόσο κυνικοί και αλαζόνες, που δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει στην ελληνική κοινωνία. Ενώ εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, κανείς από τους κυβερνώντες, εδώ και τρία χρόνια, δεν έχει πει ότι με τις πράξεις τους κατέστρεψαν τους κόπους που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια.

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” (KONTRA CHANNEL)