Το CNN Travel ψηφίζει … Μονεμβασιά και Μυστρά

Το βρετανικό CNN Travel ψηφίζει Ελλάδα και το επιβεβαιώνει με το άρθρο του ταξιδιωτικού φωτορεπόρτερ John Malathronas.

Συγκεντρώνοντας 36 σημεία σε όλη τη χώρα –από φημισμένες παραλίες και παραδοσιακούς οικισμούς, μέχρι δημοφιλή αξιοθέατα και τοπικά προϊόντα– ο συντάκτης δίνει στους αναγνώστες του αντίστοιχες αφορμές για ταξίδι στη χώρα μας.

Μάθετε ποια είναι αυτά και συμπεριλάβετέ τα κι εσείς (αν δεν τα έχετε ήδη επισκεφτεί) στους μελλοντικούς, προορισμούς της ταξιδιωτικής σας ατζέντας.

Ο Μυστράς είναι μοναδικός: είναι μια μεσαιωνική πόλη-φάντασμα στις ανατολικές πλαγιές του όρους Ταϋγέτου, λίγο έξω από τη Σπάρτη.

Χτίστηκε από Γάλλους σταυροφόρους τον 13ο αιώνα, αλλά καταλήφθηκε σύντομα από τους Βυζαντινούς και έγινε έδρα ενός μεσαιωνικού πριγκηπάτου που επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Εγκαταλειμμένο τον 19ο αιώνα, οι τοιχογραφίες, τα οχυρά, τα αρχοντικά, καθώς και το μεγάλο ανάκτορο, συνθέτουν τον πιο ατμοσφαιρικό χώρο της Ελλάδας.

Ο γρανιτένιος βράχος της Μονεμβασίας, που ονομάζεται Γιβραλτάρ της Ανατολής, στεγάζει μια ανυπέρβλητη οχυρωμένη πόλη με το ίδιο όνομα με στενούς, ρομαντικούς δρόμους που δεν έχουν αλλάξει από τον Μεσαίωνα.

Η μόνη παραχώρηση κυκλοφορίας είναι ένας μικρός δρόμος που την συνδέει με την ηπειρωτική χώρα, αλλά δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα πέρα από την πύλη.

Το όνομά του, που σημαίνει «μοναδική είσοδος» στα ελληνικά, διαστρεβλώθηκε στην αγγλική γλώσσα σε «malmsey», όπως και το περίφημο κρασί που προέρχεται από την περιοχή.