Μπακαλιάρος με ρεβύθια από τη Μαίρη Παναγάκου | Συνταγή από το Ρέθυμνο

Υλικά για 6 μερίδες
1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, σε μερίδες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ σ πελτέ ντομάτας
300 γρ ρεβύθια
1 κ γλ μαγειρική σόδα
2 φύλλα δάφνης
1 φλ τσ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια με 1 κ γλ μαγειρική σόδα. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε καθαρό νερό, τόσο που να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλ τσ από το νερό που έβρασαν.

2. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα ρεβύθια να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τον πελτέ, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Σιγοβράζουμε για 20′ και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για άλλα 20′-30′, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.