Τρίπολη | «Τέλος» οι νεοσύλλεκτοι στο «11ο»

Νέα δεδομένα για τη λειτουργία των στρατοπέδων της Τρίπολης διαφαίνεται ότι θα προκύψουν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν υπάρχουν, αλλά τα όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα, δίνουν το στίγμα για τις αλλαγές που έρχονται από την επόμενη σειρά κατάταξης.
Πρώτον, αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν θα κλείσει κανένα από τα δύο στρατόπεδα στην Τρίπολη, ούτε το 11ο Σύνταγμα Πεζικού, ούτε η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης. Θα υπάρξουν όμως αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.
Συγκεκριμένα, στο 11ο Σ.Π. σταματούν να παρουσιάζονται νεοσύλλεκτοι στρατιώτες. Το ίδιο θα γίνει σε όλα τα κέντρα νεοσυλλέκτων πεζικού της Πελοποννήσου. Αυτό θα είναι μια σοβαρή απώλεια για την τοπική οικονομία, μιας και όλοι αυτοί οι φαντάροι που έρχονταν εδώ, άφησαν τα χρήματά τους στην αγορά, σε κάθε έξοδο.
Αυτό που προκύπτει ως πληροφόρηση για το 11ο είναι ότι θα αναβαθμιστεί με νέες υπηρεσίες και επιπλέον μόνιμους εργαζομένους.
Από την άλλη πλευρά, η μονάδα της 124 ΠΒΕ θα πάψει να λειτουργεί ως Διακλαδικό Κέντρο και θα συνεχίσει να λειτουργεί πλέον μόνο ως Μονάδα Νεοσυλλέκτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα πάψει δηλαδή να παρουσιάζονται εκεί νεοσύλλεκτοι και από το Πεζικό.
Εν κατακλείδι, όλα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά από τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Καλημέρα Αρκαδία