Προβλήματα δίχως τέλος με τους αλλοδαπούς στην Πάτρα

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, επιχειρηματίες εστίασης μέσα σε αυτό και άλλοι χρήστες του λιμανιού της Πάτρας, αναζητούν λύση στο μεταναστευτικό με κάθε τρόπο. Πρόσφατα προκάλεσαν επαφή με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Μαυραγαννη στην Αθήνα και για να δοθεί επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα.

Οι αλλοδαποί που εφορμούν στα φορτηγά οχήματα προκαλούν πονοκέφαλο σε ιδιώτες αυτοικινητιστές αλλά και μεταφορικές εταιρείες των οποίων η υπομονή εξαντλείται, την ίδια στιγμή που έχουν σημαντικές ζημιές σε φορτία, πελάτες μεταφορικού έργου και γενικότερα πελάτες σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μέσα στο λιμάνι.

Ο επιχειρηματίας μεταφορικής εταιρείας Διονύσης Πλέσσας αλλά και ο επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης με δράση μέσα στο νέο λιμάνι Γιώργος Παπαδόπουλος συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Μαυραγαννη στην Αθήνα μετά από σχετική επαφή που προκάλεσε και η πολιτευτής των ΑΝΕΛ Αχαΐας Κωνσταντίνα Κοσπετα. Το ραντεβου τους ανανεώθηκε για το Υπουργείο, στο προσεχές μέλλον, ώστε να συζητήσουν διεξοδικά τις διαστάσεις του προβλήματος και τις πιθανές λύσεις.

Ήδη δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες σκέπτονται σοβαρά να επαναχαράξουν τις διαδρομές τους, αποκλείοντας το λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας και να κινούνται μέσω Σερβίας.

Η συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Μαυραγαννη στην Αθήνα, για το πρόβλημα με τους μετανάστες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, ήταν μια ακόμη προσπάθεια κινητοποίησης των εμπλεκόμμενων υπουργείων στην κατεύθυνση επίλυσης του σοβαρού θέματος έτσι όπως έχει εξελιχθεί, εν αναμονή υλοποιήσης και των δεσμέυσεων του γγ εμπορικής ναυτιλίας Τζανέτου Φιλιππάκου που πρόσφατα συμμετείχε σε σύσκεψη για το θέμα στην Πάτρα.

Γιάννης Πομώνης