Μεσσηνία | Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 55χρονος ισοβίτης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ μέχρι την επόμενη Δευτέρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή και την εισαγγελέα Καλαμάτας ο γνωστός 55χρονος ισοβίτης που φέρεται να διεύθυνε την εγκληματική ομάδα την οποία εξάρθρωσε την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον 55χρονο ισοβίτη, ο οποίος βρισκόταν έξω από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου, είναι η απαγόρευση απομάκρυνσής από την οικία του και η εμφάνισή του 4 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μετά από μια διήμερη διαδικασία ανακρίσεων, ο ανακριτής και η εισαγγελέας Καλαμάτας αποφάσισαν την προφυλάκιση των δύο από τους οκτώ κατηγορουμένους ως μέλη στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, τον δρόμο για τις φυλακές πήραν η 40χρονη σύζυγος του ισοβίτη, η οποία φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο, και ένας 49χρονος από τη Θουρία. Ελεύθεροι, με την καταβολή εγγύησης και με τον όρο της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε το ανδρόγυνο των ταξιτζήδων από τη Μεσσήνη. Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Πιο αναλυτικά, οι 8 συλληφθέντες της 10μελούς εγκληματικής ομάδας την οποία εξάρθρωσε τις προηγούμενες ημέρες η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και φέρεται να τη διεύθυνε ο 55χρονος ισοβίτης, οδηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο στον ανακριτή Καλαμάτας. Το Σάββατο την πόρτα του ανακριτή πέρασαν η 44χρονη αυτοκινητίστρια που οδηγούσε το ταξί με το οποίο η σύζυγος του φερόμενου ως αρχηγού κατέβαζε ένα πακέτο με 102,2 γραμμάρια κοκαΐνη από την Αθήνα και συνελήφθησαν μαζί σε μπλόκο των αστυνομικών στη Βελιγοστή. Ακόμη, το Σάββατο απολογήθηκε και η 65χρονη πρώην σύζυγος του ισοβίτη -η οποία επίσης βρισκόταν μέσα στο ταξί-, ένας 50χρονος από το Χαρακοπιό και ένας 49χρονος Καλαματιανός. Και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Για την 44χρονη αυτοκινητίστρια ζητήθηκε επιπλέον η καταβολή εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ.

Χθες Κυριακή απολογήθηκαν: Ο ισοβίτης, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της οργάνωσης. Η 40χρονη σύζυγός του, που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο και κρίθηκε προφυλακιστέα. Ενας 49χρονος από τη Θουρία που κρίθηκε και αυτός προσωρινά κρατούμενος, ο οποίος φέρεται να προμηθευόταν συχνά ποσότητες ναρκωτικών και να τις προωθούσε στην αγορά για λογαριασμό της οργάνωσης. Ο συγκεκριμένος παρακολουθούσε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, και τα χάπια τα οποία του χορηγούσαν τα πωλούσε. Είχε κλέψει μάλιστα μια σφραγίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές για ναρκωτικά χάπια. Τέλος, απολογήθηκε την Κυριακή ο 47χρονος ταξιτζής από τη Μεσσήνη (σύζυγος της 44χρονης αυτοκινητίστριας) ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με την καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ. Εκτός από μεταφορές ναρκωτικών για την οργάνωση, ο συγκεκριμένος κατηγορείται και για το ότι στις 18 Οκτωβρίου μετέφερε με το ταξί 6 παράνομους μετανάστες από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας σε περιοχή της Κορινθίας.

Και οι 8 οι οποίοι απολογήθηκαν το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας που στήθηκε για την εξάρθρωση του κυκλώματος την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Ολοι κατηγορούνται ως μέλη του κυκλώματος, ενώ διαφεύγει τη σύλληψη ένας 69χρονος απόστρατος αστυνομικός που είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2015 σε 21 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση δίδυμων αδελφών από τη Μεσσήνη και για διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιό της, καθώς επίσης για κατοχή πυρομαχικών – αλλά και αυτός απολάμβανε έξω από τη φυλακή την… ελευθερία του. Δεν συνελήφθη μαζί με τους άλλους το δέκατο φερόμενο ως μέλος της σπείρας, ένας 47χρονος Καλαματιανός, γιατί είχε κόψει επαφές.

Νικολέττα Κολυβάρη