Με επιτυχία η εκδήλωση για την Άλωση στο Γύθειο

29η Μαϊου 1453-2017

– Άλωση Κωνσταντινουπόλεως και Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

– Λακωνία και Ελληνισμός”

Mε αυτό το θέμα και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γύθειο η σπουδαία εκδήλωση Μνήμης, αλλά και αφύπνισης και εθνικής ανάτασης, το βράδυ τής Δευτέρας 29ης Μαϊου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων Prive.

Στην πατριωτική εκδήλωση στο Γύθειο συμμετείχε με επετειακό μουσικό πρόγραμμα η σπουδαία Χορωδία της Σκάλας “Λιμπρέτο”, υπό την διεύθυνση της Αναστασίας Τζανετάκου.
Κεντρικός ομιλητής ο Γ.Π.Δημακόγιαννης, εκδότης της “Αδούλωτης Μάνης & Λακωνίας οδού”, ο οποίος εκτός από την αναφορά στα θλιβερά και συγκλονιστικά γεγονότα της Αλώσεως, συσχέτισε εύστοχα τις ιστορικές στιγμές και επιλογές του τότε, με την πολυεπίπεδη σημερινή παρακμή του Ελληνισμού… Χαιρετισμό απηύθυναν, εκ των διοργανωτών, ο αρχιμανδρίτης π.Δημήτριος Κουβαράκης εφημέριος Ενορίας Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Γυθείου, ο Δημήτριος Διαμαντάκος νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος” και η Γεωργία Δημακόγιαννη – Πατσουράκου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των διοργανωτών φορέων παρέστησαν εκλεκτοί συμπατριώτες μας, πολλοί εκπαιδευτικοί της περιοχής, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Γυθείου Συμεών Χατζηχαραλάμπους, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Ιωάννης Τζεφεράκος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου «Κ.Καστρής» Χριστόδουλος Παπαμιχαήλ, η πρόεδρος του Μουσικού Πολιτιστικού Ομίλου Γυθείου Λίτσα Αγγάνη, ο π. Πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας Βασίλειος Βλαχάκος, ο γραμματέας της Τ.Ο. Μάνης του Λαϊκού Συνδέσμου συνταγματάρχης Βασίλειος Μπουτεράκος κ.π.ά.

Την εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά και κινηματογραφικά, με την κάμερα του ManiNews ο συμπατριώτης μας Νικόλαος Πιερρακέας.