300 και πλέον άτομα στο 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού της Βαμβακούς!

Καρύδια, κόσμο, γεύσεις και … χαμόγελα πλημμύρισε χθες, 23 Οκτωβρίου 2016, η Βαμβακού, η οποία βήμα – βήμα, χρόνο με το χρόνο, μεγαλώνει, ωριμάζει και αναπτύσσεται! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή διοργάνωσε με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού, προσελκύοντας περισσότερα από 300 άτομα, τα οποία επισκέφθηκαν τον Πάρνωνα, απόλαυσαν συνταγές από γνωστά ονόματα της Γαστρονομίας, δοκίμασαν τοπικά προϊόντα κι έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από μία Γιορτή, η οποία καθιερώνεται ως ένα φθινοπωρινό ραντεβού, το οποίο δεν … χάνεται!

Άξιο λόγου και αναφοράς είναι ότι το Φεστιβάλ συνέπεσε με την παράδοση του Σχολείου στους Βαμβακίτες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Ζωή και την Τοπική Κοινότητα Βαμβακούς – Μ.Βρύσης, καθώς οι δύο φορείς συντήρησαν και ανακαίνισαν το χώρο, ο οποίος αποτελεί ένα μοναδικό διαμάντι του χωριού.

Στα της διοργάνωσης, το καλωσόρισμα περιελάμβανε τσίπουρο, δίπλες, μπακλαβάδες, σαραγλί, καρυδόπιτες, σοκολατάκια, κουραμπιέδες, μηλόπιτες και αναμνηστική συσκευασία με καρύδια για κάθε επισκέπτη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Ζωή, τις γυναίκες του χωριού, αλλά και αγαπημένες φίλες της Βαμβακούς!

Το εναρκτήριο λάκτισμα της Γιορτής έδωσε η Μαίρη Παναγάκου με γαστρονομικές -και όχι μόνο- συμβούλες προς τους παρευρισκομένους, παρουσιάζοντας παράλληλα τη συνταγή για το λαγωτό, καθώς και τη σοκολατόπιτα με καρύδια!

Ακολούθησε ο Νίκος Θωμάς, ο οποίος μας έμαθε τα μυστικά για χαρουπόψωμο με ελαιόλαδο και καρύδια, ριζότο με τρούφα, καρύδια & espresso, καθώς και μπακαλιάρο σε κουρκούτι από καρύδια και αλιάδα.

Ο Mr. G Fish, Γιάννης Γεροντίδης, σε ένα διαφορετικό ρόλο φέτος, μας μαγείρεψε ραβιόλια με καπνιστό σολομό και μυρωδικά από τον Πάρνωνα, σβησμενα με limoncello.

Στη συνέχεια, η γνωστή συγγραφέας, Ποτούλα Πασχαλίδη, μας αφηγήθηκε το παραμύθι που δημιούργησε ειδικά για το Φεστιβάλ με τίτλο “Ζαχαροκουκουλώματα στο Δάσος με τις Καρυδιές” και μας γλύκανε με τους υπέροχους καρυδοκουραμπιέδες της!

Τέλος, η Ντίνα Καλογεράκου μας εντυπωσίασε, παρουσιάζοντας ζυμαρικά με πέστο μυρωδικών και πάβλοβα με ξερά σύκα και καρύδια!

Ιδιαίτερο κεφάλαιο για το Φεστιβάλ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Ζωή … η Κατερίνα Παπαναστασίου, η οποία παρουσίασε την πρωτοποριακή καλλιτεχνική έκθεση με γενικό τίτλο “Ωραίο το Άγνωστο”, έχοντας παράλληλα αναλάβει και τη διακόσμηση του χώρου που εντυπωσίασε τους επισκέπτες και συγκίνησε όσους φοίτησαν, κατά τα παιδικά τους χρόνια, στο Σχολείο πλησίον του Δασονομείου. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το Μιχάλη και τον Teddy Μουνδρούκα, οι οποίοι μας … φώτισαν με τον καλύτερο τρόπο και μέσα από την καλλιτεχνική τους ματιά!

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής, στο χώρο του Σχολείου λειτούργησε Εκθετήριο Λακωνικών Προϊόντων, με τη συμμετοχής των επιχειρήσεων Υγαία – G Fish – Μπαχάρι – Sparta Beer και Cantina Couzina. Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη το Γιάννη Παπαθανσίου, το Γιώργο Βλαχάκη, την Ιωάννα Αλέξη, την Κωνσταντίνα Κοσμά, το Γιάννη Γεροντίδη, το pelopolitismos, τους χορηγούς της εκδήλωσης, καθώς και τον FLY 89,7 & την ιστοσελίδα flynews.gr! 

Στο 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού της Βαμβακούς, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν εκπρόσωποι πολυάριθμων πολιτιστικών συλλόγων, η κυρία Δήμητρα Γρηγόρη, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης, καθώς και ο πρωτοπρεσβύτερος, Γεώργιος Μπλάθρας. Ειδικότερα, ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη στήριξη και την παρουσία τους στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καρυών, Αμυκλών, Βρεσθένων και Γορτυνίων, στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και στους φίλους μας από τη Μεγάλη Βρύση και τη Βαρβίτσα. Πέρα από τον ποσοτικό χαρακτήρα της επιτυχίας που σημείωσε το Φεστιβάλ, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το ποιοτικό χαρακτηριστικό της καθολικής στήριξης της Γιορτής από τα γειτονικά χωριά, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Πάρνωνας, μέσα σε πλαίσιο συνεργασίας και συναντίληψης, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης.

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για τη συμμετοχή σας!

Ραντεβού στο 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού!

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή

festival2festival3festival4festival5festival6festival7festival8festival9festival10festival11festival12festival13festival14festival15festival16festival17festival18festival20fesrtival19festival21festival22festival23festival24festival25festival26festival27festival28festival29festival30