Σπάρτη | Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της πόλης.

Συνελήφθησαν, την 25 και 26.10.2026, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης και στη Σκάλα, αντίστοιχα, από αστυνομικούς των Α’ και Β’ Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, -3- ημεδαποί, ηλικίας 20, 21 και 30 ετών, γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, οι ανωτέρω προχθές (25.10.2026) τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού αρχικά αφαίρεσαν όχημα ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στη συνέχεια μετέβησαν σε κατάστημα-κοσμηματοπωλείο, όπου με τη χρήση αυτού, το παραβίασαν προκαλώντας φθορές και αφαίρεσαν κοσμήματα-χρυσαφικά.

Το ανωτέρω όχημα, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ πλησίον αυτού βρέθηκαν -4- πυροσβεστήρες, τους οποίους όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει οι συλληφθέντες από -2- πρατήρια υγρών καυσίμων την ίδια ημέρα. Επιπλέον, σε βάρος του 20χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Ναυπλίου, για ληστεία.

Τέλος, στην κατοχή του 20χρονου και του 21χρονου, βρέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη -1- άγνωστο συνεργό τους.