Μια δεύτερη μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής, μετά την Pizza Fan, ερευνά η ΕΛ.ΑΣ., έχοντας συλλάβει τον Άγγελο Γιαννακόπουλο -παλιό γνώριμο των Αρχών- ιδιοκτήτη της αλυσίδας των φούρνων «Χωριάτικο» για φοροδιαφυγή μέσω δικτύου εταιρειών που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες άτομα, ενώ οι συλλήψεις ανέρχονται σε 59.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές αποφάσισαν να επισπεύσουν τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων, καθώς υπήρχαν ενδείξεις πως ήταν έτοιμος να διαφύγει στην Αλβανία. Οι Αρχές του πέρασαν χειροπέδες όταν επέστρεψε από ταξίδι στο Ντουμπάι.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2026, μετά από καταγγελία. Τότε ζητήθηκε η άρση του απορρήτου από τις αρχές, εκδόθηκαν τα σχετικά βουλεύματα και ξεκίνησε η παρακολούθηση. Η άρση είχε ζητηθεί για 12 άτομα, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα, για αδικήματα φοροδιαφυγής, απάτης, φοροδιαφυγής, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα, αλλά και εμπορία ανθρώπων και ναρκωτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται πάνω από 100 άτομα και 500 εταιρείες με αχυρανθρώπους, οι οποίοι δημιουργούσαν χρέη, έκλειναν τις επιχειρήσεις και άφηναν οφειλές εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο.
Το πλούσιο ποινικό παρελθόν του 57χρονου επιχειρηματία
Για σχεδόν 20 χρόνια απασχολούσε τις αρχές ο 57χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη χθες, Κυριακή, για υποθέσεις μαστροπείας, χρηματισμό αστυνομικού, ακόμα και για υπόθεση εκβιασμών στη Μύκονο.
Το 2008 είχε συλληφθεί για υπόθεση trafficking. Έφερνε γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη, τις εξανάγκαζε να εργάζονται ως χορεύτριες και να εκδίδονται, ενώ τα παράνομα αυτά χρήματα τα διοχέτευε στη συνέχεια για να τα νομιμοποιήσει στις αλυσίδες των αρτοποιείων.
Στη Μύκονο διατηρούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με δικογραφία του 2025, και χρημάτιζε αστυνομικό για να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους.
Τον Απρίλιο του 2015, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ένοχο, σε πρώτο βαθμό, για τα αδικήματα σχετικά με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία και ηθική αυτουργία σε απάτη. Μετά από έφεση, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Τον Νοέμβριο του 2025, συνελήφθη από αστυνομικούς της Τροχαίας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί τη Lamborghini του με ταχύτητα 216 χλμ./ώρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αργυρούπολης, όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ήταν μόλις 70 χλμ./ώρα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Παρόλα αυτά, ο επιχειρηματίας ταξίδευε συχνά στο Ντουμπάι, έκανε μπίζνες και έστηνε αλυσίδες καταστημάτων, διατηρώντας παράλληλα και νυχτερινά μαγαζιά.