Στη Λακωνία και την υπόλοιπη Πελοπόννησο αυτή την εβδομάδα ο καιρός παρουσιάζει σταδιακή μεταβολή. Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Δευτέρα & Τρίτη (14-15 Σεπτεμβρίου): Αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στην Πελοπόννησο, με τοπικές βροχές ή σποραδικές μπόρες να επηρεάζουν κυρίως τα νότια τμήματα (όπως τη Μάνη και την Αρεόπολη Λακωνίας) και περιοχές της Μεσσηνίας. Στη Σπάρτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17°C έως 29°C.
Τετάρτη & Πέμπτη (16-17 Σεπτεμβρίου): Ο καιρός βελτιώνεται γρήγορα και γίνεται γενικά αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στους 30°C με 32°C στα πεδινά της Λακωνίας και της Ηλείας.
Οι άνεμοι στα πελάγη της Πελοποννήσου (Ιόνιο και Μυρτώο) θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, γενικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.