ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άργους-Μυκηνών, -2- περιπτώσεις κλοπής σε επιχείρηση, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από την 17.8.2026 έως την 19.8.2026, στο Άργος. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Συνελήφθη, χθες (24.8.2026) το βράδυ, στην Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Διαμεσολάβησης (Ο.Π.ΔΙ.) Λακωνίας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συνελήφθη, χθες (24.8.2026) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 40χρονη ημεδαπή, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.
Συνελήφθη ένα 1 άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (24.8.2026) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Διαμεσολάβησης (Ο.Π.ΔΙ.) Μεσσηνίας, 31χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.
Συνελήφθη, χθες (24.8.2026) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αργολίδα, στην Κορινθία και στη Μεσσηνία
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά -13- άτομα
Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν χθες (24.8.2026) το πρωί, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε ομάδες κοινωνικής ομοιογένειας, σε περιοχές των δήμων Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων, Κορινθίων, Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Οι επιχειρήσεις υλοποιήθηκαν από αστυνομικούς υφιστάμενων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων:
Στην Αργολίδα ελέγχθησαν -18- άτομα, προσήχθησαν -6- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -5- άτομα, για τα κάτωθι αδικήματα:
• -2- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
• -1- άτομο, για στέρηση δελτίου ταυτότητας,
• -1- άτομο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και
• -1- άτομο, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Στην Κορινθία ελέγχθησαν -12- άτομα, προσήχθησαν -6- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -5- άτομα, για τα κάτωθι αδικήματα:
• -4- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και
• -1- άτομο, για διατάραξη κοινής ησυχίας.
Στη Μεσσηνία ελέγχθησαν -19- άτομα, προσήχθησαν -6- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -3- άτομα, για τα κάτωθι αδικήματα:
• -1- άτομο, για ναρκωτικά,
• -1- άτομο, για στέρηση δελτίου ταυτότητας και
• -1- άτομο, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, στην Αργολίδα κατασχέθηκαν ηλεκτρικά καλώδια, στην Κορινθία βεβαιώθηκαν -2- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατασχέθηκαν ηχείο και ενισχυτής, ενώ στη Μεσσηνία βεβαιώθηκαν -5- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.