Η εισαγγελική λειτουργός αξιολογώντας τα στοιχεία που προέκυψαν στη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας ζήτησε η πρώην ευρωβουλευτής, και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, να κηρυχθούν ένοχοι και για τα δύο πλημμελήματα για τα οποία δικάζονται.
Η πρόταση της εισαγγελέως για Θεοδωρόπουλο και Κορομηλά
Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του τότε γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Θεοδωρόπουλου, καθώς και του Μένιου Κορομηλά, που υπηρετούσε τότε ως οργανωτικός γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων του κόμματος για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, αλλά πρότεινε την ενοχή τους για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
«Ο τίτλος του αρχείου το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο από οποιονδήποτε το διάβασε. Είναι ξεκάθαρη η προέλευση του καταλόγου. Η χρήση του αρχείου από τους 2 πρώτους έγινε χωρίς σκοπό βλάβης τρίτων προσώπων. Θεωρώ ότι δε γνώριζαν καν τη χρήση που θα γινόταν και για να έχουμε σκοπό βλάβης θα πρέπει να ξέρουν τη χρήση. Για τους Κορομηλά και Θεοδωρόπουλο θεωρώ ότι λειτούργησαν ως «ταχυδρόμοι»» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.