Μοσχάρι νουά με κρεμμύδια κονιάκ και μουστάρδα

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
(για 6 άτομα)
1.5 κιλό νουά μοσχαρίσιο
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες κατά μήκος
100 ml κονιάκ
250 γρ καθαρισμένα κομμένα στη μέση
2 κ σ βούτυρο
2 κ σ ελαιόλαδο
1 κ σ μουστάρδα
50 γρ ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
1 κ σ γούστερ σος
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής
1.    Αλατοπιπερώνετε το νουά. Με μαχαίρι κάνετε σχισμές σε διάφορα σημεία και μπήγετε εκεί το σκόρδο. Κατόπιν το δένετε με σπάγκο για να κρατήσετε το σχήμα του.
2.    Ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο και ροδίζετε το νουά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5′-6′. Σβήνετε με το κονιάκ και την γούστερ σος.
Προσθέτετε 1 ποτήρι βραστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα.
3.    Χτυπάτε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και λιωμένο το ροκφόρ και το προσθέτετε στη σάλτσα του κρέατος. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το νουά με τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα τους.
Συνοδεύεται με άσπρο ρύζι, πατατούλες ψητές ή τηγανητές.