Τραγωδία στα Τέμπη: Όσα είπε ο σταθμάρχης στη μαραθώνια απολογία του

Προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα

Προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του εχθές ο σταθμάρχης Λάρισας, για την πολυνεκρη τραγωδια στα Τέμπη
Ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

«Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών, δυστυχώς τώρα αρχίζουν όλα», τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη Στέφανος Παντζαρτζίδης προσθέτοντας πως «ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα,, τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Τόνισε επίσης ότι ο σταθμάρχης δεν «έπινε» και δεν «γλένταγε» τη στιγμή της σύγκρουσης όπως έχει αναφερθεί από άλλους δικηγόρους.
Διέψευσε τα όσα έχουν ακουστεί ότι εγκατέλειψε το πόστο του, επισημαίνοντας ότι «βρισκόταν συνεχώς στο πόστο του και για ένα σατανικό χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών, ήταν επιφορτσιμένος με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας».

Σχετικά με το αν τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη με πολιτικό μέσο, απάντησε πως μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας «πήρε τη θέση» και πως δεν υπήρχε λόγος να βάλει πολιτικό μέσο καθώς ήταν ο μόνος που έκανε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση.
Ερωτηθείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πελάτης του, ανέφερε ότι είναι τραγική.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης είχε μεταφερθεί νωρίς εχθές το πρωί στο δικαστικό μέγαρο υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η απολογία του διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε από τις 2 μετά το μεσημέρι έως περίπου τις 21.30 το βράδυ, όταν και ολοκληρώθηκε.