Τσαπανίδου: Ο Παππάς θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Οικονόμου: Στο κάδρο και ο Τσίπρας -«Θα αναλάβει την ευθύνη του για τον Παππά;»

Η ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο -και μάλιστα στην ανώτατη ποινή των δύο ετών με αναστολή- για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών προκάλεσε έντονη διαμάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου.

Το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή στον Νίκο Παππά, καθώς τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στον Χρήστο Καλογρίτσα επέβαλε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Και οι δύο, Nίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση καταδικάστηκαν για τις παρασκηνιακές ενέργειες που τους αποδίδονται κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016, προκειμένου ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας να αποκτήσει κανάλι επιρροής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν ζητεί να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά καθώς δεν νιώθει ένοχος. Οι δικηγόροι του πάντως ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ήταν φυσικό η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για έναν από τους κορυφαίους υπουργούς και τον πλέον στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αυτή πυροδότησε αντιπαραθέσεις στον δημόσιο διάλογο.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διαβεβαιώσει πως ο Ν. Παππάς θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, δήλωσε πως «ο Νίκος Παππάς θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα κατέβει υποψήφιος και θα κριθεί βεβαίως από τον λαό, την ψήφο του οποίου θα ζητήσει. Όπως και η απόφαση αυτή θα κριθεί από τον λαό, στο πλαίσιο των εκλογών».

Δηλώσεις Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έβαλε στο κάδρο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα διερωτώμενος «αν θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του» και εάν θα αποσύρει ο κ. Τσίπρας από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά».