Επίσκεψη μαθητών στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές του 1ου και του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης με υπεύθυνες καθηγήτριες , την κυρία Παπασταθάκη Παναγιώτα , καθηγήτρια  Μουσικής και την κυρία Γρουσουζάκου Κανέλλα , θεολόγο , επισκέφθηκαν , με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωναϊού , το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων , Ηλικιωμένων και Αμέα της Ιεράς Μητροπολεως μας , Άγιος Παντελεήμονας και έγινε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση.
Ο Διευθυντής του Ιδρύματος , π. Νικόλαος Τσέτσεκας και όλο το προσωπικό υποδέχθηκαν τις χορωδίες των μαθητών και τις συνοδούς καθηγήτριες , καλοσωρίζοντας τους στον φιλόξενο χώρο. Ο π. Νικόλαος Τσέτσεκας τους ευχαρίστησε εγκαρδίως για αυτή την προσφορά τους γιατί έτσι , αποδεικνύεται η έμπρακτη αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων.
Οι μαθητές χορωδοί , με την διεύθυνση της κυρίας Παπασταθάκη Παναγιώτας , στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης με εξαιρετικό τρόπο τραγούδησαν με κεντρικό θέμα την αγάπη στον συνάνθρωπο και μάλιστα ένα από τα τραγούδια το απέδωσαν στην νοηματική γλώσσα. Στη συνέχεια , το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ωραία χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα και οι μαθητές αντάλλαξαν τις θερμές ευχές τους για ευτυχισμένα Χριστούγεννα με υγεία , αγάπη και κοινωνική αλληλεγγύη.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Διοικητής του ιδρύματος , κύριος Γεώργιος Κοντός συνεχάρηκε όλους για την άψογη παρουσία τους και τόνισε πόσο διδακτική ήταν αυτή αυτή η εκδήλωση για τους μαθητές στη σύγχρονη εποχή της αποξένωσης γιατί έδωσε μηνύματα αγάπης , όχι της αγάπης ως μιας αφηρημένης ιδέας , ή ενός απλού συναισθήματος , αλλά της σαρκωμένης και σταυρωμένης αγάπης , που είναι ο ίδιος ο Θεάνθρωπος. Μετά προσφέρθηκε σε όλους από το προσωπικό του ιδρύματος ένα κέρασμα.
Η κυρία Γρουσουζάκου Κανέλλα στην αρχή της εκδήλωσης εκφώνησε τον εξής λόγο : ΄΄Σήμερα μαζί με τις χορωδίες του 1ου και του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης με την διεύθυνση της κυρίας Παπασταθάκη Παναγιώτας , καθηγήτριας Μουσικής , συμμετέχουμε και εμείς κατά κάποιο τρόπο ως θεατές και ως υμνωδοί και ως προσκυνητές σε εκείνο το φοβερό μυστήριο , το οποίο έγινε στο φτωχικό σπήλαιο της Βηθλεέμ . Και έχουμε την αίσθηση , ότι και εμείς μαζί με τους Ποιμένες δοξολογούμε και προσκυνούμε , μαζί με τους Αγγέλους ψάλλουμε και υμνούμε, μαζί με τους Μάγους οδοιπορούμε και προσφέρουμε δώρα προς τον τεχθέντα Σωτήρα μας.
Και προσκυνώντας και δοξάζοντας και αινώντας τον σαρκωθέντα Θεό έχουμε , ο καθένας κατά το μέτρο της δωρεάς του Θεού , την αίσθηση της μεγάλης Αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Για αυτό και στο Σύμβολο της Πίστεως ομολογούμε «τον δι’ ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα».
Έτσι λοιπόν θαυμάζοντας την αγάπη του ουρανίου Πατρός μας , αισθανόμαστε την καρδιά μας να πλημμυρίζει από ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο που τόσο πολύ μας αγάπησε και μας αγαπάει, ώστε όχι μόνο να γίνει άνθρωπος για εμάς , αλλά και να συμμεριστεί όλη την ασθένεια της ανθρώπινης φύσεως για να μπορέσει να βγάλει τον άνθρωπο από την αμαρτία και να του δώσει αληθινή ελευθερία.
Αλλά αυτή η φανέρωση της Αγάπης του Θεού σε εμάς , είναι που μας δίνει το κίνητρο , να φαινόμαστε αντάξιοι αυτής της Αγάπης του Θεού και να προσπαθούμε και εμείς σε όλη μας την ζωή να ανταποδίδουμε στην τόσο πλούσια Αγάπη του Θεού Πατέρα προς εμάς έστω αυτήν την λίγη και φτωχή αγάπη που διαθέτουμε. Και όταν στη δική του Αγάπη ανταποδίδουμε την δική μας αγάπη , τότε αισθανόμαστε και αληθινή χαρά και αληθινή ειρήνη στην ψυχή μας ΄΄.