Το ναυάγιο του Γυθείου ανάμεσα στα 10 γνωστά και άγνωστα ναυάγια της Ελλάδας

Ναυάγιο «Δημήτριος» στο Γύθειο

Ο υποβρύχιος τουρισμός ανέκαθεν δελέαζε πλήθος κόσμου, ειδικά χάρη στα ναυάγια που κοσμούν τους πυθμένες των ωκεανών και προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Αδιαμφισβήτητα, ο θαλάσσιος παράδεισος που ακούει στο όνομα Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να αφήσει τους επισκέπτες ανικανοποίητους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον μαγικό και μυστηριακό κόσμο του βυθού. Μάλιστα, πολλά ελληνικά ναυάγια έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία, καθώς εκτός από πολυφωτογραφημένα, γοητεύουν χάρη στην ιστορία τους ή και τον θησαυρό που μετέφεραν.

Η πλειοψηφία των ναυαγίων απαντά στις εξής θαλάσσιες περιοχές: Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη, Σαρωνικό Κόλπο, Ιόνιο, Πατραϊκό κόλπο και κεντρική Μακεδονία. Ανάμεσα σε ορισμένα φημισμένα αλλά και άλλα όχι και τόσο γνωστά ναυάγια της Ελλάδας, είναι αυτό που βρίσκεται  στο Βαλτάκι  Λακωνίας.

2. Ναυάγιο «Δημήτριος» στο Γύθειο

Το φορτηγό πλοίο – μυστήριο κοντά στο Γύθειο είναι ένα πλοίο μήκους 67 μέτρων, που από τις 23 Δεκεμβρίου 1981 βρίσκεται προσαραγμένο στην παραλία Βαλτάκι, 5 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Γυθείου. Το πλοίο μετέφερε τσιγάρα μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας. Είχε κατασχεθεί από το λιμάνι στο Γύθειο αλλά παρασύρθηκε από τη θάλασσα στην παραλία Βαλτάκι του Δ.Ευρώτα. Έπειτα, έβαλαν φωτιά για να κρύψουν τα στοιχεία λαθρεμπορίου τσιγάρων. Κατά άλλους, το πλοίο έμεινε αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Γυθείου κατόπιν οικονομικών προβλημάτων που οδήγησαν στην απόλυση του πληρώματος, όπου και παρέμεινε εξαιτίας της επικινδυνότητάς του. Εν τέλει, προσάραξε στο Βαλτάκι.

Δείτε όλα τα ναυάγια ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ