Ναύπλιο: 6ος Παλαμήδειος άθλος (φωτο)

Φέτος οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στο κοινωνικό έργου του συλλόγου «ΑμεΑ Αργολίδας»

Ναύπλιο: Δρομείς μικροί και μεγάλοι έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα του ημιμαραθωνίου και 10 του 6ου Παλαμήδειου Άθλου στην πόλη του Ναυπλίου που γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον Τούρκικο ζυγό ,Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021. Στους αγώνες παραβρέθηκαν και έδωσαν τις εκκινήσεις των αγώνων ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Σημαντική βοήθεια ήταν των εκατοντάδων εθελοντών, του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας, των υπαλλήλων του Δήμου και άλλων. Η αγωνιστική εκδήλωση, μοναδική στην Ελλάδα του είδους της, θα περιλαμβάνει την άνοδο του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), και στη συνέχεια συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 χιλιομέτρων καθόδου από το κάστρο αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χιλιομέτρων., τον Παλαμήδειο Άθλο.

Φέτος οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στο κοινωνικό έργου του συλλόγου «ΑμεΑ Αργολίδας» .Σε όλα τα αγωνίσματα συμμετέχει τιμητικά και η Σχολή Ευελπίδων. Μικρά Προβλήματα δημιούργησε ο δυνατός αέρας προκαλώντας πτώση των διαφημιστικών μπάνερ.

ΝΑΥΠΛΙΟ – “ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ AΘΛΟΣ 2021″ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στα πλαίσια του Παλαμηδείου Άθλου 2021 με την τιμητική συμμετοχή για άλλη μια χρονιά της Ευελπίδων ΣΣΕ, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021. Η αγωνιστική άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου, ο «Παλαμήδειος Άθλος – Nafplio Castle Run», ένα μοναδικό στο είδος του αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα. Φέτος η Λαμπαδηδρομία του Παλαμηδίου Κάστρου με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ήταν αφιερωμένη στο υγειονομικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου. Η πορεία των Λαμπαδηδρόμων ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι έφτασαν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου από όπου με τη δύση του ηλίου ξεκίνησε η άνοδος στο κάστρο του Παλαμηδίου .

Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφτασε στην κορυφή του κάστρου, άναψε ο βωμός που είχε τοποθετηθεί από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο. Ο Παλαμήδιος άθλος γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 199ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τους επαναστατημένους Έλληνες