Σπάρτη: “Έπεσαν” οι υπογραφές για κτίριο Σπυρόπουλου και 6ο Δημοτικό-7ο Νηπιαγωγείο

Στην υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων προχώρησαν την Πέμπτη 11.11.2021 οι κ.κ. Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος Σπάρτης.

Πρόκειται για τις συμβάσεις:
Α) πολιτισμικής ανάπτυξης, για την υλοποίηση, στο διατηρητέο κτίριο Σπυρόπουλου στο Καστόρι, του έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ», προϋπολογισμού 779.000,00 €, το οποίο έχει ενταχθεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Την συγκεκριμένη σύμβαση προσυπέγραψε και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων & Ανάπτυξης, κα. Γεωργία Δεδεδήμου, ενώ θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή της κα. Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Β) εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ – 7οΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ» και προϋπολογισμό 499.362,31 € .
Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νίκωνας Τζινιέρης ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, κ. Χρήστος Κανακάκος καθώς και συνεργάτες των κ.κ. Νίκα και Δούκα.
Τελειώνοντας, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη για τα ιδιαίτερα θερμά και επαινετικά λόγια που απεύθυνε τόσο για την Δημαρχία του κ. Δούκα όσο και για την πόλη της Σπάρτης.

(Να σημειωθεί ότι το «Κτίριο Σπυρόπουλου» ανήκε πριν από πολλές δεκαετίες στην γιαγιά του Δημάρχου κ. Δούκα, Μαριγούλα Σκαρλατίνη)