Συνταγή για Σιεφταλιές (σουτζουκάκια σε μπόλια)

Όλα τα μυστικά της κυπριακής κουζίνας από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο)
3 κ σ ελαιόλαδο
5-6 μικρές φρυγανιές τριμμένες
3 ξερά, μέτρια κρεμμύδια
1 κ σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
50 γρ κονιάκ
1 αυγό
2 μπόλιες αρνίσιες ή μια χοιρινή
αλάτι και πιπέρι
λίγη κανέλα (προαιρετικά)
2 λεμόνια, το χυμό

Τρόπος παρασκευής
1.    Μουσκεύετε τη μπόλια σε ζεστό νερό για 1- 1 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Την ξεπλένετε με κρύο νερό και την κόβετε σε κομμάτια, τόσο μεγάλα όσο να τυλίξουν τις σιεφταλιές σας.
2.    Σε μπολ αναμειγνύετε το μοσχαρίσιο με το χοιρινό κιμά. Προσθέτετε τη φρυγανιά, το κονιάκ, την κανέλα, το λάδι, τα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη, το αυγό χτυπημένο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο,
και ζυμώνετε το μείγμα καλά.
3.    Το πλάθετε σε μικρά κυλινδρικά σουτζουκάκια και τυλίγετε το καθένα με μπόλια. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220ο, για 45′ ή στα κάρβουνα, περασμένα σε μικρές σούβλες.
4.    Περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών και τα σερβίρετε μέσα σε πίτες, με ντομάτα, αγγούρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό