Διχάζετε κ. Πρωθυπουργέ

Γράφει η Ελένη Παπατσώρη

Ο πρωθυπουργός της χώρας καταργώντας κάθε όριο, ανθρώπινο και θεσμικό, έθεσε τον εαυτό του κριτή και πάροχο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ των συνανθρώπων του και συμπολιτών του.

Ο ορισμός της αλαζονείας και του φασισμού.

Βεβαίως-Βεβαίως με την συμμετοχή μας στην εκλογή του και την ανοχή μας σ’ αυτές τις συμπεριφορές. Καλούμαστε να διαβάζουμε τις λέξεις και πίσω από την κουρτίνα, όχι μόνο επιφανειακά.

Τι ήθελε να πει με την έκφραση: “Ελευθερία για όσους την αξίζουν”;

Ποιός τον όρισε κριτή της αξίας μας και μάλιστα για ένα θέμα τόσο σημαντικό, όσο η προσωπική Ελευθερία ή η κοινωνική Ελευθερία; Δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα τα περί των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων; Ή μήπως υπονοεί ότι μερικά από αυτά θα περισταλούν;

Θα περίμενε κανείς, πως θα εκινείτο αντιθέτως δηλαδή την ενδυνάμωση αυτών. Αλλά πού; Από ποιόν; Τον εκφραστή της ιδεολογίας του Ατομικισμού. Λέει την ιδεολογία του φιλελεύθερη. Όμως χρησιμοποιεί την λέξη κατ’ επίφαση.

Τώρα για την “Ταμπακιέρα”, την ουσία δηλαδή.

Το να είναι κάποιος, όχι πρόθυμος τώρα ή ακόμα και αρνητής λόγω φόβου του εμβολίου “Covid-19″είναι δικαίωμα που απορρέει από την Ελληνική και Διεθνή νομοθεσία. Του παρέχεται ακόμα αυτό δικαίωμα, από τη μικρή η μεγαλύτερη αμφιβολία, που εκφράζει η επιστήμη της Ιατρικής, περί της αποτελεσματικότητάς του και περί των παρενεργειών του.

Δώστε κίνητρα να αυξηθούν οι θέλοντες ,να εμβολιαστούν και αφήστε ήσυχους τους μη θέλοντες για τον όποιο λόγο.

Σταματήστε τους εκβιασμούς.

Διχάζετε κ. Πρωθυπουργέ.

Ελένη Παπατσώρη