Σε περιπέτεια πλοίο στον Κάβο Μαλέα

Στην περιοχή έσπευσε ένα  περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δυο  Ε/Γ – Λάντζες

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, για εισροή υδάτων σε Θ/Γ ΄΄FZOK΄΄ σημαίας Βρετανικών Παρθένων Νήσων, με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Κάβου Μαλέα.

Στην περιοχή έσπευσε ένα  περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δυο  Ε/Γ – Λάντζες. Οι επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το Ε/Γ-Λάντζα “ΜΑΧΗ” Ν.Ν. 11 και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. που τους μετέφερε στον λιμένα Νεάπολης, ενώ οι δύο  Ε/Γ-Λάντζες με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ρυμούλκησαν το Θ/Γ με ασφάλεια στον λιμένα Παλαιόκαστρου.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβη στο λιμένα Παλαιὀκαστρου για την απάντληση υδάτων από το εν λόγω Θ/Γ, ενώ από τον φορέα διαχείρισης του λιμένα τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για προληπτικούς λόγους.

Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄FZOK΄΄ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων.