Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Οι διαδικασίες για την έκδοσή του βρίσκονται σε εξέλιξη

Ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη από την βελγική αστυνομία στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές σε εκτέλεση του συγκεκριμένους εντάλματος σύλληψης.

Έτσι μετά την σύλληψή του στις Βρυξέλλες άρχισε η αντίστροφη μέτρηση έτσι ώστε να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές και να εκτίσει ποινή κάθειρξης 13 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έχει καταδικαστεί.

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου κινητοποίησε άμεσα τις ελληνικές αρχές που εκτός του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κίνησαν τάχιστα τις διαδικασίες ώστε να εκδοθεί και ερυθρά αγγελία σε βάρος του μέλους της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Η ενέργεια των ελληνικών αρχών κινήθηκε βάσει των σχετικών ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων που αφορούν την συνδρομή μεταξύ κρατών για να εντοπιστεί καταζητούμενο άτομο και να πραγματοποιηθεί η κράτηση, η σύλληψη ή ο περιορισμός της κυκλοφορίας του με σκοπό την έκδοση του στη χώρα που αιτείται την έκδοση ερυθράς αγγελίας μέσω Interpol.

Οι διαδικασίες για την έκδοσή του βρίσκονται σε εξέλιξη. Με βάση τα ισχύοντα για τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης «εάν το πρόσωπο συγκατατίθεται στην παράδοσή του, η απόφαση παράδοσης πρέπει να ληφθεί εντός 10 ημερών».