Συνεταιρισμός Βλαχιώτη | Συμφωνία με τιμή στα 3,42 ευρώ

Θετικές οι προοπτικές για το ελαιόλαδο | Στο φουλ η ζήτηση

Για τις προοπτικές που ανοίγονται στο ελαιόλαδο, με το ξεκλείδωμα της εστίασης σταδιακά στις ευρωπαϊκές χώρες μίλησαν στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βλαχιώτη, κ. Παναγιώτης Βαρελάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Συνεταιρισμός έκλεισε deal για πώληση ενός βυτίου (30 τόνοι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οξύτητας 0,32, στην Ιταλία, στην τιμή των 3,42 ευρώ το κιλό, που είναι και η ανώτερη αυτή τη στιγμή στο νομό Λακωνίας.

Για την πορεία της τιμής του προϊόντος μίλησε στον ΑγροΤύπο και ο γραμματέας της οργάνωσης κ. Χαράλαμπος Μυλωνάς, τονίζοντας μας, ότι η ζήτηση την εβδομάδα που διανύουμε και το ενδιαφέρον για ελαιόλαδο, είναι εξαιρετικά μεγάλη. Ο ίδιος εκτιμά πως αυτό οφείλεται στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, αλλά και στα μειωμένα αποθέματα, καθώς επίσης στο γεγονός ότι υπάρχει ανησυχία για την παραγωγή της επόμενης χρονιάς λόγω των παγετών, μεταξύ άλλων και στην Ισπανία.

Σημειωτέον ότι ο Συνεταιρισμός Βλαχιώτη έχει ακόμα απόθεμα 700 τόνων περσινής παραγωγής, ενώ σε σχέση με την επερχόμενη, ο κ. Μυλωνάς, μας λέει ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει εκτίμηση, λόγω του ότι ο καιρός είναι ασταθής και οι αγρότες δεν ξέρουν πραγματικά τι τους ξημερώνει…

Μπίκας Αλέξανδρος