Αθώος για όλες τις κατηγορίες ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος

Ομοιότητες με την υπόθεση Λιγνάδη «βλέπει» ο Αλέξης Κούγιας

Αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος. Τι αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του και πώς συνδέει την υπόθεση με αυτή του Λιγνάδη.

Απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αυτή της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της λαθρεμπορίας χρυσού, ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, μετά από επεξεργασία χιλιάδων σελίδων δικογραφίας επί δύο και πλέον χρόνια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του τονίζεται πως «μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες – κατασκευές ποινικών κατηγοριών εις βάρος Ελλήνων και ξένων πολιτών που συνελήφθησαν άδικα, κρατηθήκαν προσωρινά στις φυλακές άδικα, διαπομπεύτηκαν βάναυσα από τον πρωθυπουργό του κράτους και την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατέρρευσε».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί «διόρθωσαν τα λάθη της αστυνομίας, των εισαγγελέων και της ανακρίτριας»:

«… Θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας αλλά και την ευγνωμοσύνη του εντολέα μας προς τους αδέκαστους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς λειτουργούς που διόρθωσαν τα λάθη της αστυνομίας, των Εισαγγελέων και της Ανακρίτριας που τον κράτησε προσωρινά και να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι η Δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και τα οποιαδήποτε ανθρώπινα λάθη, ακόμη και οι ελάχιστες παρανομίες Εισαγγελικών και Δικαστικών λειτουργών διορθώνονται από την ίδια τη Δικαιοσύνη και τουλάχιστον εμείς στις υποθέσεις που χειρίστηκε το γραφείο μας, δεν έχουμε διαπιστώσει έστω και έναν αθώο άνθρωπο που τελικώς να μην δικαιώνεται».
Η «σύνδεση» με την υπόθεση Λιγνάδη

Ο κ. Κούγιας «βλέπει» ομοιότητες με την υπόθεση του επίσης εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη «ο οποίος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές εξαιτίας μιας αντίστοιχης σκευωρίας».

«Η οριστική αθώωση του Ριχάρδου σήμερα, για μια υπόθεση που έχει πολύ μεγάλες ομοιότητες με την υπόθεση του εντολέα μας κ. Δημητρίου Λιγνάδη, ο οποίος ευρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές εξαιτίας μιας αντίστοιχης σκευωρίας, η οποία έχει παραπλανήσει Εισαγγελείς και Δικαστές και κατά σύμπτωση και πάλι χρησιμοποιήθηκε από πολιτικούς σε μια πρωτοφανή πολιτική εκμετάλλευση μιας ποινικής δικογραφίας με ανύπαρκτα στοιχεία, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε με οποιοδήποτε κόστος και για την υπόθεση Λιγνάδη να βοηθούμε τη Δικαιοσύνη, για να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση και να αποκαταστήσει. Όσο είναι δυνατόν αυτό να γίνει, τον κατεστραμμένο από λάθος εισαγγελικές και δικαστικές επιλογές εντολέα μας».

Τέλος, επισημαίνεται ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και στην υπόθεση αυτή «και σύντομα ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης θα είναι ελεύθερος».